Rg Eb: Vukmir Elena döntős karikával és labdával a junioroknál

Vágólapra másolva!
2024.05.22. 19:09
Freschli Jozsef Döntős Vukmir Elena (Fotó: Facebook/Magyar Tornaszövetség)
Vukmir Elena karikával és labdával is döntőbe jutott szerdán a budapesti ritmikus gimnasztika Európa-bajnokság juniorversenyében.

 

Vukmir a szerdai selejtezőben késő délelőtt mutatta be gyakorlatait. Labdával 28,500 pontot, karikával 30,200 pontot kapott. Előbbi szeren negyedikként, utóbbin hetedikként jutott be a nyolcfős döntőbe, amelyre csütörtök este kerül sor.

„Mindkét szert nagyon szeretem, de a karikagyakorlatomat most jobbnak éreztem, bár a labda is jól sikerült, de voltak benne apró pontatlanságok, azt sokkal jobban meg tudom csinálni” – nyilatkozta az MTI-nek.

Hozzátette: nagyon koncentrált, csak saját magára és a feladatra figyelt, ki tudta zárni a hazai közönség buzdítását. Mindkét pontszámával elégedett, és megjegyezte, hogy nagyon nagy élmény hazai környezetben szerepelni.

Vukmir elárulta, a lelátón szurkolt neki édesapja, Dragan Vukmir, a Ferencváros, a Debrecen, a Budapest Honvéd és az MTK korábbi labdarúgója is, aki a Szeged, a Diósgyőr és a Siófok csapatát is irányította vezetőedzőként.

A juniormezőny másik magyar egyéni versenyzője, Barkóczi Boglárka buzogánnyal 27,550, szalaggal 26,950 pontot kapott. Előbbi a 12., utóbbi a tizedik helyre volt elegendő számára, vagyis szalaggal második tartalékként várhatja a finálét.

„A buzogánygyakorlatomnál nagyon izgultam, voltak is benne apróbb hibák, egyszer elejtettem, de utána próbáltam összeszedni magamat” – nyilatkozta Barkóczi, akinek éppen ez a kedvenc szere, tavaly a junior vb-n döntős is volt buzogánnyal.

„A szalag már jobban sikerült, addigra megszoktam a hangulatot is, és nagyon örülök, hogy ilyen jól meg tudtam csinálni, a pontszámmal is meg vagyok elégedve” – fűzte hozzá.

A további program
Csütörtök
9.00: felnőtt egyéni selejtező: karika, labda 9.00
19.55: junior egyéni szerenkénti döntő: karika, labda 
21.05: buzogány, szalag 
Péntek
9.00: felnőtt egyéni selejtező: buzogány, szalag 
Szombat
10.10: felnőtt egyéni összetett döntő 
17.45: elnőtt együttes kéziszercsapatok selejtezője 
Vasárnap
11.20: felnőtt egyéni szerenkénti döntő: karika, labda 10.10, buzogány, szalag 
13.45: felnőtt együttes kéziszercsapatok szerenkénti döntője: 5 karika 13.45, 3 szalag és 2 labda 
16.00: gála

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik