Összeállt magyar olimpiai triatlon csapat

S. B.S. B.
Vágólapra másolva!
2024.05.29. 13:34
Lehmann Csongor is a Párizsba utazó csapatban (Fotó: Facebook/Magyar Triatlonszövetség)
A világbajnoki sorozatban hétvégén bronzérmet nyerő Lehmann Csongort, az előző olimpián hetedik Bicsák Bencét és a Tokióban szintén remek eredményt elérő Kuttor-Bragmayer Zsanettet nevezi a párizsi olimpiára a Magyar Triatlonszövetség. A paralimpián várhatóan Mocsári Bencének szurkolhatunk majd triatlonban – számolt be róla a Magyar Triatlonszövetség.

A hölgyeknél így végül egy, a férfiaknál két sportolónak szurkolhatunk, a mix váltó ezúttal nem szerzett kvótát. A kvalifikációs időszak eredményei alapján a hazai szövetség elnöksége úgy döntött, hogy Kuttor-Bragmayer Zsanettet, Lehmann Csongort és Bicsák Bencét nevezi az olimpiára, a tartalék Dévay Márk. A paralimpián várhatóan Mocsári Bencének szurkolhatunk triatlonban, ennek kvalifikációja július 1-én zárul.

Hétfőn lezárta az olimpiai kvalifikációs időszakot a Nemzetközi Triatlonszövetség. Egy magyar nő mellett négy(!) férfi lehetne ott Párizsban – erre rajtunk kívül csak a franciák, a spanyolok és a németek képesek –, de sajnos más sportágakhoz hasonlóan a triatlonban is limitálják, hogy egy nemzet hány kvótát kap.

„Hosszú, nehéz és rendkívül izgalmas volt a kvalifikációs időszak. A végén egy picit a szerencsével is hadilábon álltunk, így végül háromfős lesz a magyar olimpiai válogatott, bár korábban arra is volt esély, hogy öten utazhatnak. Bízom benne, hogy az élet visszaadja majd Párizsban, amit az elmúlt két hétben elvett tőlünk. Így is nagyon erős csapattal megyünk, Lehmann Csongor szombati, világbajnoki sorozatban elért harmadik helye plusz erőt és motivációt ad mindenkinek. Csongoron kívül két rutinos olimpikonra esett a választás: Bicsák Bence legutóbb Tokióban a hetedik helyen végzett, egyelőre ez minden idők legjobb magyar olimpiai helyezése, a nőknél pedig Kuttor-Bragmayer Zsanett indulhat, aki 2021-ben az előkelő tizenkettedik helyen ért célba. Ezúttal szeretnénk pontot vagy pontokat szerezni, sőt – ahogy a hétvégi példa is mutatja – ha minden összejön, akkor akár érmet is hozhat haza a csapat. Hatalmas siker lenne” – mondta Kindl Gábor, a Magyar Triatlonszövetség elnöke. 

A versenyzők a következő két hónap jelentős részét magaslati edzőtáborban töltik majd, közben a szakmai stáb próbál mindent megadni nekik, hogy a legtökéletesebb állapotban utazhassanak Párizsba.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik