Cselgáncs-vb: Gercsák Szabina hamar kiesett, de még van esélye az olimpiára

K-SZ. B.K-SZ. B.
Vágólapra másolva!
2024.05.22. 18:35
Gercsák továbbra is kvótát érő helyen van (Fotó: Török Attila, archív)
Három magyarnak szurkolhattunk szerdán a cselgáncs-világbajnokságon. Közülük a legesélytelenebbnek tartott Sáfrány Péter jutott a legtovább, de ő is kiesett a harmadik fordulóban.

 

Már kedden kiderült, ha olimpián szeretne indulni, saját erőből kell ehhez elég világranglistapontot szereznie Gercsák Szabinának, hiszen Ungvári Attila elveszítette direkt kvótás helyét, így minden bizonnyal előbbié lesz az a kontinentális kvóta, amelyben több honfitársunk is reménykedhetett.

A paksi dzsudoka azonban nem volt szerencsés, hiába kezdte erőnyerőként a viadalt, a második fordulóban a kiváló formában lévő francia Margaux Pinot ipponnal megverte. Pinot egyébként a döntőig menetelt, és ott honfitársát is legyőzte. Gercsák egyébként közvetlen riválisai gyengébb teljesítménye miatt még mindig olimpiai indulást érő helyen van, de a kvóta csak június végén válik véglegessé.

A férfiaknál a legmagasabban rangsorolt magyar harcos, Tóth Krisztián és Sáfrány Péter lépett tatamira szerdán, de előbbinek nem sikerült győznie, Sáfrány viszont, noha kiesett a harmadik fordulóban, előtte nagy skalpot gyűjtött be: 2022 világbajnokát, az olimpiai bronzérmes üzbég Davlat Bobonovot győzte le, a honosított grúz, spanyol színekben versenyző Tristani Mosakhlishvili azonban rajta is kifogott. Helyezés nélkül maradtak a mieink az egyéni küzdelmek utolsó előtti napján, de csütörtökön még drukkolhatunk Vég Zsombornak és Sipőcz Richárdnak, mert az ő olimpiai indulásukra is van némi esély.

CSELGÁNCS
Olimpiai kvalifikációs világbajnokság, Abu-Dzabi
Férfiak
90 kg
1. Tadzsima Goki (Japán)
2. Nemanja Majdov (Szerbia)
3. Erlan Serov (Kirgizisztán) és Tristani Mosakhlishvili (Spanyolország)
...Tóth Krisztián és Sáfrány Péter helyezetlen
Nők
70 kg
1. Margaux Pinot (Franciaország)
2. Marie Eve Gahie (Franciaország)
3. Tanaka Siho (Japán) és Madina Tajmazova (Oroszország)
...Gercsák Szabina helyezetlen
78 kg
1. Anna-Maria Wagner (Németország)
2. Alice Bellandi (Olaszország)
3. Madeleine Malonga (Franciaország) és Emma Reid (Nagy-Britannia)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik