Asztalitenisz Ek: Sorozatban másodszor döntős a Budaörsi SC női csapata

SZ. M.SZ. M.
Vágólapra másolva!
2024.03.26. 21:32
Madarász Dóra ezúttal is fontos győzelmet tett hozzá a budaörsiek sikeréhez (Fotó: Dömötör Csaba)
Az idegenbeli 3:1-es siker után hazai pályán 3:2-re kikapott a Budaörsi SC női csapata az asztalitenisz Európa-kupa döntőjének visszavágóján, de ez is elég volt ahhoz, hogy összesítésben továbbjusson – a magyar bajnok tavalyhoz hasonlóan idén is ott van a fináléban.

Előnyből, mégis nehéz helyzetből várta az SH-ITB Budaörsi SC női együttese a második számú kontinentális sorozat, az Európa-kupa elődöntőjének visszavágóját. Az első mérkőzésen Portugáliában a magyar bajnokcsapat 3:1-re győzött a Club TDM Mirandela ellen, viszont a budaörsiek két kulcsembere, Póta Georgina és Fazekas Mária is sérülten várta a visszavágót. Nagy kérdés volt, a kezdésre sikerül-e játékra alkalmas állapotba hozni a sérülteket, ezért Bachman Péter edző még hétfőn úgy nyilatkozott, az utolsó pillanatig vár és csak a kedd délelőtti edzés után dönt a kezdőcsapatról. Nos, Póta legalább azt vállalta, hogy a harmadik helyen asztalhoz álljon, így viszont az összeállításnál az első két pozícióba Madarász Dóra és Dari Helga került. A vendégek egy ponton változtattak az első mérkőzéshez képest, a zentai születésű Erdélyi Annamária és a portugál Inez Matos mellett a szingapúri Csou Csing-ji helyett a 17 éves portugál Matilde Pinto kapott bizalmat.

Az előzmények ismeretében a portugáliai összecsapáson mindkét partiját megnyerő Madarász Dórára fontos szerep hárult, már csak azért is, mert a hétvégi győri országos bajnokságon egyesben és vegyes párosban is aranyérmes lett, azaz jó formában várta a rajtot. Ehhez képest kellemetlen meglepetéssel kezdődött a visszavágó, Madarász ugyanis nem találta Matos játékának ellenszerét, s négy játszmában kikapott tőle, majd Dari sem bírt a védekező stílusban játszó Erdélyivel. A vendégek 2:0-s vezetésénél jött Póta és hozta a kötelezőt, s mivel Madarásznak általában „csemege”, ha védőjátékos áll a túloldalon, nem lehetett kérdés, hogy 2:2-re alakul az eredmény. Ezzel az ötödik párharc eredményétől függetlenül – amit egyébként a portugálok nyertek meg – továbbjutottak a budaörsiek, s tavalyhoz hasonlóan idén is döntőt játszhatnak az Európa-kupában.

EURÓPA-KUPA, NŐK, ELŐDÖNTŐ, 2. MÉRKŐZÉS
SH-ITB Budaörsi SC–Club TDM Mirandela (portugál) 2:3
Madarász Dóra–Matos 1:3 (–11, 9, –12, –6)
Dari Helga–Erdélyi 2:3 (–8, 6, 9, –5, 2:6)
Póta Georgina–Pinto 3:0 (4, 6, 6)
Madarász–Erdélyi 3:1 (7, –11, 4, 6)
Dari–Matos 1:3 (–7, –3, 8, –12)
Továbbjutott: a Budaörsi SC 5:4-es összesítéssel

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik