Sportlövészet: Domsits Olívia bronzérmes a junior légfegyveres Eb-n

Vágólapra másolva!
2024.02.27. 18:18
null
Fotó: Magyar Sporlövő-szövetség
Légpisztolyban Domsits Olívia bronzérmes lett a junior nők mezőnyében a győri légfegyveres Európa-bajnokság keddi versenynapján.

A hazai szövetség beszámolója szerint Orbán László tanítványa az alapversenyben 570 kört ért el, ezzel másodikként jutott döntőbe, melynek felénél még hatodik helyen állt, majd folyamatosan javított. A huszadik lövés után Domsits holtversenyben volt cseh ellenfelével, a szétlövésben azonban 10.3 körrel a magyar versenyző bizonyult jobbnak, ezzel összesítésben 215 körrel megszerezte a második hazai érmet Győrben.

A versenyszámot a georgiai Mariami Prodiasvili nyerte 242.2 körrel, amely korosztályos Európa-csúcs, míg a második helyen a szlovén Manja Slak végzett 237.6 körrel.

„A döntőben a gyengébb kezdés után próbáltam korrigálni a pisztolyom beállításán, ez sikerült is. A szétlövésben nagyon leizzadtam. Csak arra figyeltem, hogy a lövésem minél precízebben ki legyen dolgozva, és szerencsére tízest lőttem” – mondta Domsits, aki pályafutása első egyéni érmét nyerte világversenyen. 

A Kálmán Bálint, Török Ferenc, Dénes András összeállítású junior fiú légpuska csapat hatodik helyen zárt, míg a junior lányoknál a Vintze Regina, Toma Réka, Ferik Csilla együttes 13. lett.

A nyitónapon Kálmán Bálint aranyérmes lett a junior fiúk légpuska versenyszámában.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik