Searle a harmadik döntőjét megnyerte; Henderson szenior-világbajnok lett

I. SZ.I. SZ.
Vágólapra másolva!
2024.02.19. 19:56
Eddig nincs idén Players Championship-döntő Ryan Searle nélkül (Fotó: Getty Images)
Ryan Searle a dartsosok Players Championship-sorozatának idei harmadik tornáján is bejutott a döntőbe, és az első kettőn elszenvedett vereség után sikerült győznie is. A hét végi szenior-világbajnokságon John Henderson diadalmaskodott.

 

A Players Championship e heti két tornáját Leicesterben rendezik meg, hétfőn a legtöbb nagyágyú el is indult a tornán. A nap legjobb teljesítményét a múlt keddi wigani PC2-t megnyerő Gary Anderson nyújtotta, a döntőig menetelve hét mérkőzéséből hatot is 100-as átlag felett zárt, sőt, négyet 108 felett, ehhez a legközelebb Ryan Searle jutott a fináléban, 107.63-mal.

A döntőt az angol nyerte meg 8–7-re, így a múlt heti két döntős veresége után az első tornagyőzelmét is megszerezte 2024-ben, Anderson előtt az elődöntőben Michael van Gerwent győzte le. Luke Littler a legjobb nyolcig jutott, ott Callan Rydz állította meg. A nap egyetlen kilencnyilasát Ryan Meikle dobta.

A hét végén rendezték meg az 50 év feletti dartsosok számára kiírt 3. szenior-világbajnokságot, amelyet az idén először induló John Henderson nyert meg. Az 50. életévét tavaly májusban betöltő Hendo az idén Pro Tour-kártya nélkül maradt, így már a veteránok versenyére összpontosíthat.

Magabiztosan menetelt végig az öt fordulóból álló viadalon, az első négy mérkőzését 3:1-re nyerte meg, míg a Colin McGarry elleni fináléban egyetlen szettet sem veszített el, 5:0-ra győzte le az 58 esztendős északírt.

Ez a szenior-vb volt az év végén végleg visszavonuló Phil Taylor utolsó világbajnoksága, de a 16-szoros vb-győztes nem járt sikerrel, már az első fordulóban kikapott 3:2-re a német Manfred Bilderltől. Taylor 74.53-as átlagánál ráadásul csak egy rosszabb volt az egész tornán, Henderson első körös ellenfele, Trina Gulliver 70.47-tel kapott ki.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik