Már utálom ezt a számot – Aspinall a bevonulózenéjéről

Izsányi SzabolcsIzsányi Szabolcs
Vágólapra másolva!
2024.02.08. 14:01
Nathan Aspinallnak dolgoznia kell azon, hogy a bevonulózenéje ne legyen rossz hatással a játékára (Fotó: Getty Images)
Csütörtök este kerül sor a PDC Premier Legue második fordulójára, a világ legjobb dartsosai közül nyolcan Berlinben küzdenek meg egymással.

Az első fordulóban Michael van Gerwennel játszó Nathan Aspinall érdekes vallomást tett a Planet Sportnak, amelyben többek között a bevonulózenéjéről is beszélt.

„Igazi partiarc képe alakult ki rólam a dartsban, mondhatni én vagyok a sportágunk Jack Grealishe – mondta Aspinall, aki a PDC-hez csatlakozva először a Depeche Mode Just Can’t Get Enough című dalára vonult be, mielőtt a The Killers Mr. Brightside-jára váltott. – Amikor a 2019-es vébé elődöntőjében kikaptam Michael Smithtől, elmentem egy buliba, hogy lazítsak a torna feszültségei után. Akkor határoztam el, hogy új bevonulózenét keresek magamnak, és amikor felcsendült a Mr. Brightside, a teljes társaság lázba jött, és nagyon megtetszett, gondoltam, megvan, amit kerestem.” 

Aspinall választása tökéletesen bejött, minden egyes bevonulásakor dalra fakad a közönség, és még akkor is éneklik a dalt, amikor már a hangszórókon lekeverték a szervezők.

„Csodákat művelt ez a dal, a népszerűségem pillanatokon belül az egekbe szökkent. Csakhogy éppen ezért nehéz is a játékra koncentrálni a meccs elején, a világbajnokságon is láthattuk, hogy még akkor is énekeltek, amikor már játszottunk, ilyen senki más esetében sem tapasztalható” – mondta a 32 éves angol, aki úgy érzi, elhatalmasodott rajta a dal, és már hátrányosan érinti.

„Nagyon el tudja vonni a figyelmem a közönség, próbálom ignorálni a nézőket, de nem könnyű. Néhol ötezer ember ordítja a dalt neked, képtelenség megállni, nekem is énekelnem kell. Csak ugye ez felnyomja az adrenalinszintemet, miközben a dartshoz az kell, hogy az alacsonyan maradjon, és alig van pár percem, hogy lehiggadjak. Sokszor azért bukom el az első két leget, mert még nem tudok koncentrálni a zene miatt. Ezen dolgoznom kell még, ki kell találnom valami trükköt, hogy gyorsabban a meccsre hangolódjak. De a zenét sosem cserélném le, mert csodálatos a hatása, még külföldön is” – mondta Aspinall.

Érdekes, hogy a hozzá hasonlóan nagyon népszerű bevonulózenét használó Joe Cullen hasonló problémával küzd, neki az Oasis Don’ Look Back In Anger című dala hasonló jelenséget idéz elő, és Cullen elmondta, bár sosem cserélné le a dalt, ha a rádióban felcsendül, inkább csatornát vált, mert a hétköznapokban már a könyökén jön ki.

„Ha a bevonulózenédet szeretik, te is népszerű vagy, ez ilyen egyszerű. Minden tiszteletem az előadóké, de már utálom ezt a számot. Imádtam, azonban bárhova megyek, azonnal ezt játsszák miattam, besokalltam tőle. De mindenki szereti, úgyhogy biztosan nem változtatok – szögezte le Aspinall, aki a rajongóinak furcsa ötletein is meghökkent. – A The Killers idén Angliában fog turnézni, és a közösségi oldalakon láttam, hogy sokan írják nekik, hívjanak fel a színpadra, amikor ezt a dalt játsszák. El tudom képzelni, hogy a zenészek ezt olvassák, és azt kérdezik egymástól, ki ez az alak? Bizonyára fogalmuk sincs arról, ki vagyok.”

PDC DARTS PREMIER LEAGUE
2. FORDULÓ, BERLIN
20.00 (Tv: Sport1)
A negyeddöntő párosítása ágrajz szerint
Nathan Aspinall (angol)–Michael van Gerwen (holland)
Michael Smith (angol)–Gerwyn Price (walesi)
Luke Littler (angol)–Rob Cross (angol)
Luke Humphries (angol)–Peter Wright (skót)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik