Madarász Dóra három játszmában búcsúzott a goai WTT-versenyen

SZ. M.SZ. M.
Vágólapra másolva!
2024.01.26. 11:27
Madarász Dóra megszorítani sem tudta német ellenfelét, így nem jutott be a nyolcaddöntőbe (Fotó: WTT)
A WTT-sorozat indiai állomásán az utolsó, még versenyben lévő magyar, Madarász Dóra a 16 közé jutásért állt asztalhoz a német Nina Mittelham ellen és három játszmában vereséget szenvedett.

 

Nehéz helyzetben várta a folytatást Madarász Dóra (világranglista-98.) Goában, a WTT-sorozat star contender besorolású tornáján, a 16 közé jutásért ugyanis Nina Mittelham (24.) volt az ellenfele. A 27 esztendős németnek tiszteletre méltó az eredménysora, hiszen csapatban volt már világbajnoki bronzérmes, csapatban, párosban és vegyes párosban is van Európa-bajnoki címe, sőt 2021-ben az Európa Top 16-versenyt is megnyerte. A világranglistán elfoglalt helye jól mutatja, hogy mostanában is remek formában van, a német-kínai Han Ying mögött ő a második számú német női asztaliteniszező, így természetesen a közelgő dél-koreai csapat-világbajnokságon is ott lesz. Utóbbi kijelentés persze Madarász Dórára is igaz, reményeink szerint négyszeres Eb-bronzérmesünk lesz női csapatunk húzóembere a február 16-án rajtoló puszani vb-n. Mindent egybevéve kettejük mostani párharcának esélyese Mittelham volt, s az asztalnál beigazolódott a papírforma, a német három játszmában győzött, s bejutott a nyolcaddöntőbe.

Ecseki Nándor és az Ecseki, Madarász vegyes páros búcsúja után tehát Madarász számára egyesben is véget ért az indiai verseny, a mieink legközelebb a WTT-sorozat feedertornáján szerepelnek Manchesterben, ahol Szudi Ádám, Ecseki Nándor, Lakatos Tamás, Madarász Dóra és Bálint Bernadett áll asztalhoz.

WTT-SOROZAT, STAR CONTENDER, GOA
Nők. Egyes. A 16 közé jutásért
Mittelham (német)–Madarász Dóra 3:0 (6, 5, 1)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik