Karate-vb: öt magyar éremesély parakaratéban

Vágólapra másolva!
2023.10.26. 19:51
null
Döntőbe jutott Kákosy Olívia (Fotó: Facebook/Magyar Karate Szövetség)
A világbajnoki címvédő Kákosy Olívia döntőbe jutott parakaratéban a budapesti világbajnokságon, négy magyar parakaratés pedig bronzéremért mérkőzhet majd.

A Papp László Budapest Sportarénában keddtől vasárnapi tartó vb-n a parakaratés versenyszámok csütörtökön kezdődtek meg. A magyarok közül a tanulásban akadályozottak között szereplő Kákosy Olívia szerepelt a legjobban: a világbajnoki és Európa-bajnoki címvédő csoportjának élén végezve bejutott a szombati fináléba. Szintén a tanulásban akadályozottak között Csatári János, Fekete László, Kárpáti Petra és Paulovics Dóra is kiharcolta az éremmeccs lehetőségét: valamennyien a bronzéremért lépnek majd pénteken tatamira.

A nap során korábban az épek között a Kapdebo Botond, György Dániel, Botos Botond, Tadissi Martial, Hárspataki Gábor összeállítású magyar férfi kumite (küzdelem) csapat első mérkőzésén túljutott a németeken, majd pénteken a románokkal csap össze. A női csapat pénteken kezd, miután erőnyerőként nem kellett küzdenie csütörtökön a selejtező első körében.

A magyar formagyakorlat (kata) csapatok nem léptek tovább az első fordulóból. A férfi együttes (Elekes Máté, Nguyen Thanh Tung és Szilágyi Gergő) az ötödik, a női (Fábián Csenge, Sterck Laura és Tóth Vanda) a hetedik lett a csoportjában. Az első körből a legjobb négy-négy együttes jutott tovább.

Pénteken 9 órától a csapatküzdelmek további selejtezőit, majd vigaszági csatáit bonyolítják le, ezután kerül sor a parakaratésok helyosztóira.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik