Karate-vb: Nagy Botond hetedik formagyakorlatban

Vágólapra másolva!
2023.10.24. 22:07
null
Fotó: Facebook/Magyar Karate Szakszövetség
Nagy Botond a hetedik, míg Sterck Laura a 13. helyen végzett formagyakorlatban (kata) a budapesti Papp László Sportarénában zajló 26. karate-világbajnokság keddi, nyitó napján.

Nagy és Sterck kezdésként egyaránt továbbjutott csoportjából, és a második kört is sikerrel vették. Ezt követően a legjobb 16 között két nyolcas csoportban zajlott tovább a verseny, melyből az első három-három jutott tovább a helyosztókra.

Nagy Botondra utolsóként került sor a csoportjában, gyakorlatát pedig a bírók a negyedik helyre rangsorolták, így a magyar karatés lecsúszott a bronzmérkőzésről, de így is élete legjobb vb-szereplését érte el a 73 fős mezőnyben.

Csakúgy mint a nők versenyében Sterck Laura, aki 13. helyen zárt.

A nyitónapon küzdelemben (kumite) érdekelt négy magyar egyike sem tudott kiemelkedően szerepelni, valamennyien helyezetlenül zártak.

A +84 kg-ban Kapdebo Botond, illetve a nőknél a +68 kilóban Fleischer Dóra és a 68 kilós Pap Dorottya is kiesett a selejtezők során. A 84 kilóban 2022-ben Európa-bajnoki címet szerzett György Dánielnek sem sikerült megismételni tavalyi menetelését, és mivel görög legyőzője nem jutott a döntőbe, így a vigaszág lehetősége is elveszett György Dániel számára.

A vb első két napján küzdelemben és formagyakorlatban is az egyéni selejtezőket, csütörtökön és pénteken a csapatok selejtezőit rendezik meg, szombaton és vasárnap pedig a bronzmérkőzések és a döntők következnek.

A 10 órakor kezdődő szerdai programban hat magyar lesz érdekelt küzdelemben, köztük a tokiói olimpiai bronzérmes Hárspataki Gábor és a korábbi vb-ezüstérmes, tavalyi Világjátékok második helyezett Tadissi Martial.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik