Karate-vb: bronzéremért küzdhet a magyar női csapat

Vágólapra másolva!
2023.10.27. 18:46
null
Boussebaa Aicha, Pap Dorottya, Ilankovic Aleksandra (Fotó: Koncz Márton)
Bronzéremért küzdhet a magyar női csapat a Papp László Budapest Sportarénában zajló 26. karate-világbajnokságon.

 

A magyar szövetség tájékoztatása szerint pénteken a csapatküzdelmekre és a para-karate bronzmeccsekre került sor. A küzdelemben (kumite) a magyar női csapat sportágtörténeti sikert aratva harcolta ki a bronzmérkőzés jogát, míg négy magyar para-karatés ötödik lett.

A férfiaknál a csütörtökön a németeket legyőző magyar válogatott (Botos Botond, György Dániel, Hárspataki Gábor, Kapdebo Botond, Kiss András, Nichols Dávid, Tadissi Martial) a 16 közé jutásért Románia ellen lépett tatamira, és 2–1-re győzött. A győzelmek Tadissi Martial és az olimpiai bronzérmes, egyéniben döntős Hárspataki Gábor nevéhez fűződtek. A folytatásban azonban Bosznia-Hercegovina 3–0-ra jobbnak bizonyult a hazaiaknál, és mivel utána a bosnyákok is kikaptak, a magyar csapat helyezetlenül zárt.

A nőknél a magyar együttes (Boussebaa Aicha, Ilankovic Aleksandra, Molnár Réka, Pap Dorottya) is két szép sikerrel kezdett: előbb Szerbiát verte 2–0-ra, majd a nyolcaddöntőben Ausztriát is 2–0-ra múlta felül. A négy közé jutás már biztos hétvégi éremmeccset jelentett volna, de hiába nyerte meg az első küzdelmet Molnár Réka, a spanyolok 2–1-re fordítottak.

A későbbiekben a spanyolok döntőbe jutottak, így a magyar válogatott a vigaszágon javíthatott. Élt is a lehetőséggel, mivel a hazai közönség támogatása közepette Boussebaa Aicha és Molnár Réka remek teljesítményével 2–0-ra győzött a világbajnoki címvédő Egyiptom ellen. Ez a diadal pedig azt jelenti, hogy a női kumitecsapat a sportág történetében először a bronzéremért mérkőzhet vasárnap Horvátország ellen.

A világbajnokság para-karate versenyszámaiban pénteken a bronzmérkőzéseket rendezték meg. A helyosztókon négy magyar volt érdekelt, de valamennyien alulmaradtak, így Csatári János, Fekete László, Kárpáti Petra és Paulovics Dóra is az ötödik helyen végzett.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik