AIPS: nyílt levél a háborúk befejezéséért és a béke érdekében

Munkatársunktól MunkatársunktólMunkatársunktól Munkatársunktól
Vágólapra másolva!
2023.10.26. 09:59
Címkék
A Nemzetközi Sportújságíró-szövetség (AIPS) végrehajtó bizottsága nyílt levélben állt ki a háborúk befejezéséért és a béke érdekében – számolt be róla a Mandiner.

 

„Amikor kiléptünk a Covid rémálmából, azt hittük, hogy egy jobb élet vár ránk, de ehelyett az embertelen erőszak lerombolja az álmainkat. Először az orosz invázió miatti ukrajnai háború, most pedig az Izrael és a Hamász közötti kíméletlen háború teszi ezt” – áll az AIPS 24 országból érkező, jelenleg négy kontinenst képviselő vezetőségének (amelynek tagja Csisztu Zsuzsa, az AIPS alelnöke, míg lapunk főszerkesztője, Szöllősi György, az AIPS Europe alelnöke) nyílt levelében.

A Mandiner cikkében megjegyezte, ehhez hasonló globális kiállást a háborúk befejezéséért és a béke érdekében még sosem fogalmazott meg a világ sportújságíró-társadalma.

„Csak egy dolgot tudunk mondani: Állítsuk le a háborút Gázában, állítsuk le a háborút Ukrajnában! Fiatalok százezrei vesztették már életüket. Gyerekeket mészároltak le. Ez civilizáció?” – folytatódik a nyílt levél.

„Igen, mi sportújságírók vagyunk, nem szabad, hogy uralja a munkánkat a politika, de itt az emberi faj jogairól és az emberi méltóság védelméről van szó, arról, hogy megvédjük az emberiséget, arról, hogy minden erőnkkel a békéért harcoljunk, ami a közös jó. Állítsuk meg az erőszakot, amely mindent tönkre tehet, és amelynek végül nem lesznek győztesei és vesztesei, hanem mindez csak értelmetlen gyűlöletet hagy ránk örökül” – zárul a felhívás.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik