Asztalitenisz csapat Eb: a nőknél a németek gond nélkül vitték el az aranyat

SZ. M.SZ. M.
Vágólapra másolva!
2023.09.17. 16:48
null
A győztes német válogatott öröme, balra a csapatot irányító Boros Tamara (Fotó: ETTU)
A malmői Európa-bajnokság női döntőjében a németek meggyőző játékkal, 3:0-ra legyőzték Romániát, ezzel megvédték címüket, összességben pedig ebben a számban a kilencedik aranyérmüket ünnepelhették. 

 

A várt nagy csata elmaradt, a Statisztikával játékosként egykoron BEK-győzelmet is szerző Boros Tamara irányította német női válogatott egészen simán nyerte meg a malmői Európa-bajnokságot, ami elsősorban azért ijesztő, mert a fináléban ennyivel jobbak voltak annál a román együttesnél, amely ugyancsak kiemelkedik a mezőnyből. Ám hiába játszott az egész tornán bombaformában Szőcs Bernadette, a döntőben Ying Hannal szemben ő is elveszítette a veretlenségét, a két honosított kínai, Ying Han és Xiaona Shan mellett Nina Mittelhammal felálló németek 3:0-ra megnyerték az összecsapást – a fölényüket mi sem jellemzi jobban, mint hogy a tornán egyetlen meccset sem veszítettek el, a csoportkörtől a döntőig minden összecsapásukat 3:0-ra hozták.

Ez a végeredmény áttételesen bár, de minket is érint, ugyanis az asztalitenisz Európa-bajnokságok 1958 óta íródó történelmében – az első kontinenstornának Budapest adott otthont – női válogatottunk szerezte a legtöbb aranyérmet, s már 1966 óta (!) az összesített éremtábla első helyén áll, többnyire egyedül, de néha előfordult, hogy holtversenyben a Szovjetunióval majd annak jogutódjával, Oroszországgal vagy Németországgal. Jelenleg 9 aranynál tartunk, a második helyen eddig a németek álltak nyolc elsőséggel, Malmőben azonban utolérték a mieinket, ami azt jelenti, hogy ha nem változnak jelentősen az erőviszonyok, a következő kontinenstornán, nem egészen hat évtized után lecsúszunk az összesített éremtábla első helyéről.

ASZTALITENISZ
CSAPAT EURÓPA-BAJNOKSÁG (Malmö)
Nők. Döntő
Németország–Románia3:0

1. Németország (Annett Kaufmann, Ying Han, Nina Mittelham, Xiaona Shan, Sabine Winter)
2. Románia (Adina Diaconu, Andreea Dragoman, Elizabeta Samara, Szőcs Bernadette, Elena Zaharia)
3. Portugália (Ines Matos, Matilde Pinto, Jieni Shao, Fu Yu) és Franciaország (Charlotte Lutz, Pirthika Pavede, Jia Nan Yuan, Audrey Zarif)
...
9–16. Magyarország (Bálint Bernadett, Madarász Dóra, Nagyváradi Mercédesz, Póta Georgina. Szövetségi kapitány: Bátorfi Zoltán)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik