Rg-vb: Pigniczki Fanni bronzérmes karikával

Vágólapra másolva!
2023.08.23. 22:08
null
Pigniczki Fanni bronzérmes a vb-n (Fotó: AFP)
Pigniczki Fanni a magyar ritmikus gimnasztika egyik legnagyobb sikerét elérve karikával bronzérmet nyert a Valenciában zajló olimpiai kvalifikációs világbajnokság első, szerdai versenynapján.

 

Az olimpikon és Világjátékok-érmes magyar sportoló a selejtezőből 33,100 ponttal nyolcadikként jutott tovább, az esti fináléban azonban felülmúlta ezt és 34,050 ponttal lett harmadik.

Pigniczkinek ez a hatodik világbajnoksága, és második alkalommal jutott szerenkénti döntőbe: tavaly nyolcadik lett szalaggal.

Ez a sportág második magyar vb-érme: Patocska Mária ötven évvel ezelőtt szintén karikával lett harmadik helyezett hármas holtversenyben.

Egyéni összetettben – ahol a legjobb 18 jut a döntőbe és a legjobb 14 szerez olimpiai kvótát – Pigniczki két szer után a kilencedik helyen áll.

„Fanni óriásit versenyzett a vb első napján. Hihetetlenül büszkék vagyunk rá, de a világbajnokságnak nincs még vége. Nagyon szép sorozatot produkált az elmúlt években a tokiói kvótával, a Világjátékok-érmekkel, és az Egyetemi Világjátékokon elért győzelmekkel. Várjuk a folytatást” – idézi az edzőt, Lauber Zsófiát a magyar szövetség sajtóközleménye.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik