Öttusa-vb: Ezüstérmet szereztek a magyar férfiak, kettős egyiptomi siker váltóban

Vágólapra másolva!
2023.08.22. 19:52
null
A magyar duó ezüstérmes az olimpiai kvalifikációs vb-n (Fotó: Facebook/Magyar Öttusaszövetség)
Második helyen végzett a Regős Gergely, Szép Balázs alkotta magyar férfiváltó a bathi öttusa-világbajnokság keddi döntőjében, míg női párosunk nyolcadik lett. Mindkét nemnél egyiptomi siker született.

Az első döntős nap éremosztásainál máris szólítottak magyarokat: Regős Gergely és Szép Balázs egyértelműen versenyben tartották magukat a bathi világbajnokság váltójában a hétfői körvívásban elért negyedik helyezéssel, majd ötödikként zártak díjugratásban egy-egy verőhibával, de nem lépték túl a szintidőt. A kettős nagyszerű bónuszvívással jött feljebb (négy győzelem, nyolc bónuszpont), a 2×100 méteres gyorsúszás tizedik eredményével viszont lejjebb esett. A kombinált szám (3×600 méter futás, két lövősorozat mindkét versenyzőnek) csúcsteljesítménye hozta el az ezüstöt a mieinknek: az ötödikről jöttek fel a második helyre az egyiptomi Ahmed Hamed, Mutaz Mohamed kettős mögé.

„Nagyon jól versenyeztek a férfiak, a hétfői vívás eredményével megteremtették a lehetőségét, hogy a végelszámolásnál »szóba kerülhessenek« – értékelt Martinek János szövetségi kapitány. – A lovaglással visszaestek ötödiknek, a bónuszvívással feljöttek harmadiknak, az úszás után megint ötödikek voltak. Innen rajtolva folyamatosan harcban voltak a bronzért a kínaiakkal, de az utolsó körben Szép Balázs a dél-koreai riválist is utolérte, így zárt ezüsttel a páros.”

Női váltónk, az Alekszejev Tamara, Réti Kamilla páros a hetedik helyen állt a körvívás után, és a nyolcadik helyen zárta a döntőt 1210 ponttal. Lovaglásban teljesített a legjobban kettősünk: negyedik lett két verőhibával és három másodperc „késéssel” – a bónuszvívásban nem szerzett pontot, úszásban pedig utolsó lett. A laser runban bár hetedikként futott be a duó, összeredménye a nyolcadik helyre volt elég. A végső siker itt is az egyiptomiaké lett Amira Kandil és Malak Iszmail révén – előbbi versenyző címvédést ünnepelhetett.

„A női kettős a vívással már hátrányból indult, az úszás sem volt a legerősebb, illetve a lövészet sikerült még rosszul – úgy tűnik, most nem bírta el a terhet” – mondta Martinek.

Szerdán megkezdődnek az egyéni versenyek a női selejtezővel.

VILÁGBAJNOKSÁG
BATH
Férfi váltó

1. Egyiptom (Ahmed Hamed, Mutaz Mohamed) 1467 pont
2. Magyarország (Regős Gergely, Szép Balázs) 1463
3. Dél-Korea (Li Csi Hun, Szeo Csang Van) 1462

Női váltó
1. Egyiptom (Amira Kandil, Malak Iszmail) 1315
2. Olaszország (Aurora Tognetti, Beatrice Mercuri) 1309
3. Mexikó (Mariana Arceo, Mayan Oliver) 1290
...8. Magyarország (Alekszejev Tamara, Réti Kamilla) 1210

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik