Kick-box vk: két magyar arany született a csapatversenyekben

MTI/B. D. K.MTI/B. D. K.
Vágólapra másolva!
2023.06.17. 16:02
Két aranyérmet és egy bronzérmet nyertek a mieink a felnőtt csapatversenyek során a BOK Sportcsarnokban péntektől vasárnapig tartó kick-box világkupán, amelyen rekordlétszám, 43 ország több mint 2000 sportolója lép tatamira és száll ringbe.

A csapatban aratott sikerekből három olyan kick-boxos is kivette a részét, aki két hét múlva az Európai Játékokon indul közölte a magyar szövetség.

Pointfightingban a férfiaknál a csepeli Halker-Király Team együttese – amelyet az EJ-re egyaránt kvalifikált Bálint Martin és Veres Richárd is erősített – egy török és egy német együttes legyőzésével került a döntőbe. A fináléban roppant kiélezett csatában 26–25-re legyőzte angol ellenfelét is, úgy, hogy az utolsó pontot Bálint Martin az utolsó pillanatokban szerezte.

A kétfős light-contact csapatversenyek során is született magyar arany. A szintén EJ-résztvevő Nagy Rita párban Kovács Laura Fannival az elődöntőben és a fináléban is egy argentin kettőst győzött le, megszerezve ezzel a kategória elsőségét.

A férfiaknál a +74 kg-osok csapatversenyében a Szmolek Emánuel, Horváth Erik alkotta magyar duó bronzérmes lett.

A vk megnyitóján Schmitt Pál, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tiszteletbeli tagja feltörekvő sportágnak nevezte a kick-boxot. A volt köztársasági elnök kiemelte, hogy a sportág története során először szerepel a jövő héten kezdődő krakkói Európai Játékok programjában.

„A kick-boxnak ott lenne a helye a 2028-as Los Angeles-i olimpián, és remélem, hogy ott is lesz” – jelentette ki.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik