Európai Játékok: A kick-boxosok bizonyítanák, ott a sportáguk helye az olimpián

PUSZTAI VIOLAPUSZTAI VIOLA
Vágólapra másolva!
2023.06.29. 08:49
Először szerepel az Európai Játékok programján a kick-box, amely szeretne olimpiai sportággá válni. Tehát, itt a lehetőség, hogy bizonyítsa, valóban ott a helye. A magyar küldöttség kilenc fővel képviselteti magát Krakkóban, s a korábbi világbajnoki és Európa-bajnoki szereplések fényében érmekre is van esély. Két világbajnokkal, Kondár Annával és Fésű Lajossal beszélgetett az NSO Tv. 

Nem olimpiai sportágként a kick-box kevésbé van a reflektorfényben Magyarországon, pedig fényes eredményekben nem szűkölködik. Kondár Anna tízszeres világbajnokként – ezzel csúcstartóként – vesz részt az Európai Játékokon, míg Fésű Lajos szintén világbajnoknak mondhatja magát. Nem csoda tehát, ha Krakkóból sem térnének haza szívesen érem nélkül, másrészt bizonyítani akarják, hogy a kick-boxnak ott a helye az olimpián, s érdemes lenne felvenni a 2028-as Los Angeles-i játékok programjára. Ez azonban nem nyomásként nehezedik a versenyzők vállára, hanem inkább lehetőségként, plusz motivációként tekintenek rá.

Videónkban a két versenyző bővebben is beszél a céljairól, az esélyeiről, valamint megismerkedhetünk a június 30-án kezdődő háromnapos verseny lebonyolításával, illetve szépségeivel is.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik