EJ, tekvandó: Salim Sharif Gergely negyeddöntős

Vágólapra másolva!
2023.06.23. 10:24
null
Salim Sharif Gergely negyeddöntős a krakkói központú Európai Játékokon (Fotó: wtftaekwondo.hu)
Csáki Hanna vereséget szenvedett a tekvandósok 46 kilogrammos súlycsoportjában a krakkói központú Európai Játékokon.

A még csak 16 éves magyar versenyző nagyon erős ellenfelet kapott a nyolcaddöntőben, ugyanis a tavaly és idén világbajnoki aranyérmes, 2021-ben és 2022-ben Európa-bajnok Lena Stojkoviccsal kellett megküzdenie. Csáki az első meccset vívta a sportág Krynica-Zdrojban, Krakkótól 140 kilométerre pénteken megkezdődött küzdelemsorozatában, és a papírformának megfelelően vereséget szenvedett. Az első helyen kiemelt, jóval esélyesebb szerb ellenfele simán nyert két menetet: az elsőben testre bevitt pontos rúgásokkal 10–0-ra alakult az eredmény, a másodikban viszont a magyar tekvandósnak is volt pontot érő rúgása és ütése is, így ez a szakasz 16–6-tal zárult. Amennyiben Stojkovic eljut a döntőig, Csáki Hanna a vigaszágra kerül.

Salim Sharif Gergely ellenben bejutott a negyeddöntőbe a tekvandósok 58 kilogrammos súlycsoportjában a krakkói központú Európa Játékokon. A 21 esztendős magyar versenyző a 16 között a moldovai Serghei Uscov ellen lépett tatamira, s az első menetet ugyan elvesztette, de a másodikat simán, a harmadikat pedig szorosabb küzdelembe hozta.

Salim Sharif Gergely a 15.24 órára kiírt negyeddöntőben a második helyen kiemelt francia Cyrian Ravet ellen lép a küzdőtérre.

Öccse, a tokiói olimpián ötödik, világ- és Európa-bajnok Salim Omar Gergely is szerepelt volna a pénteki programban az 54 kilósok között, de végül nem indult. A Magyar Olimpiai Bizottság tájékoztatása szerint nem tudta hozni a súlyát.

A Nemzeti Sportot az Európai Játékok helyszíneiről Bobory Balázs és Patai Gergely tudósítja.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik