EJ, tekvandó: Salim Sharif Gergely és Csáki Hanna is kiesett

Vágólapra másolva!
2023.06.23. 18:03
null
Salim Sharif Gergely kikapott kétszeres Eb-győztes ellenfelétől (Fotó: mtk.hu)
Csáki Hanna kikapott a tekvandósok 46 kilogrammos súlycsoportjának vigaszági mérkőzésén, Salim Sharif Gergely legyőzője pedig vereséget szenvedett az elődöntőben, így mindkét magyar búcsúzott a krakkói központú Európai Játékoktól.

 

A 16 éves Csáki Hanna kissé bátortalanul kezdte a mérkőzést Phoenix Faith Goodman ellen, a brit ellenfele egy fejrúgással 3–0-s előnyre tett szert, majd ütésekkel és fejrúgásokkal gyűjtögette a pontokat, míg Csáki az első menetben mindössze két intésponttal tudott 11–2-re szépíteni.

Az Európai Játékok eredményközlő oldala alapján a szünet után egy-egy testrúgással 2–2 volt az állás, a folytatásban azonban Goodman egy ütéssel, illetve négy testrúgással és két intéssel ellépett, majd Csáki egy hárompontos fejrúgással és két intéssel 13–7-re zárkózott. A hajrában azonban már nem tudott közelebb kerülni riválisához és 19–8-ra elvesztette a második menetet, ezzel együtt a mérkőzést is.

Salim Sharif Gergely a második kiemelt Cyrian Ravet elleni negyeddöntő találkozón óvatosan kezdett mindkét versenyző. Nem sok komoly akció volt az első menetben, de a hajrában fejrúgásra három pontot ítéltek a magyar tekvandósnak, csakhogy a videobíró segítségével a kétszeres Európa-bajnok francia riválisa került 4–0-s előnybe. Salim ezt már nem tudta megfordítani, csupán egy ütéssel szépített.

Salim a második felvonásban próbált kezdeményezőbb lenni, ezt kihasználta Ravet, aki nagyszerűen visszatámadva fej- és testrúgásokkal hamar ellépett 7–0-ra. A menet vége 9–1 lett a franciának, aki így elődöntőbe jutott.

Legyőzője, a kétszeres Európa-bajnok francia az elődöntőben azonban három menetben kikapott a spanyol Adrián Vicente Yuntától, így a 21 éves magyar Csákihoz hasonlóan búcsúzott az Európai Játékoktól.

A Nemzeti Sportot az Európai Játékok helyszíneiről Bobory Balázs és Patai Gergely tudósítja.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik