EJ, sportlövészet: aranyérmes lett a férfi légpuskás csapat

MTI/B. D. K.MTI/B. D. K.
Vágólapra másolva!
2023.06.24. 16:56
null
Péni István (Fotó: Nemzeti Sport, archív)
A Hammerl Soma, Pekler Zalán, Péni István összeállítású magyar férfi légpuskás csapat aranyérmet nyert szombaton az Európai Játékok Wroclawban zajló sportlövő versenyén.

 

A pénteki balul sikerült egyéni verseny után vágott bele a szombati csapatversenybe Pekler és Péni, Hammerl Somával kiegészülve. A két klasszis puskás közül előbbi már az alapversenyben is remekelt, Péni pedig fokról fokra lett egyre jobb és kiváló teljesítményüknek köszönhetően menetelt előre a csapat.

A hatodik helyen zárt alapversenyt követően a legjobb nyolc csapatot felvonultató második szakaszban már a mezőny legjobbja volt a magyar hármas és bejutott a fináléba, melyben a Josip Sikavica, Miran Maricic, Petar Gorsa összetételű horvát csapat volt az ellenfele.

A szabályok szerint a helyosztós mérkőzéseken minden sorozatot külön értékelnek és a jobb eredményt elérő egység 2 pontot kap, döntetlen esetén egy-egy pont jár a feleknek. A győzelemhez 16 pontra van szükség.

A tokiói olimpia után bevezetett aranymérkőzések a korábbinál nagyobb izgalmakat adtak a sportlövő versenyeknek, ám ezúttal „unalmas” pároscsatát láthatott a publikum.

A döntőt Peklerék kezdték jobban és az első három kör után 6:0-ra vezettek. Ezt követően a negyedikben a horvátok egy erős, 31.6 körös sorozattal szépítettek (6:2), s ekkor minden bizonnyal eszükbe sem jutott, hogy ez volt a finálé során az egyetlen „nyerő szériájuk”. A magyar trióban ugyanis nem csupán Péni és Pekler „szórta” az erős tízeseket, hanem Hammerl Soma is szinte minden körben remek eredményeket lőtt, így a riválisnak nem volt esélye.

A magyar csapat 16:2-es győzelmet aratott és megszerezte a második sportlövő aranyat az Európai Játékokon. A csütörtöki versenynapon Pekler Mészáros Eszterrel nyerte meg a légpuska vegyes csapat számát.

„Örülünk a győzelemnek, ami igazi csapatmunka volt – nyilatkozta az MTI-nek Pekler Zalán. Ma nekem is jól ment, már az elején éreztem, hogy a napi formám nagyon jó. Mostantól a holnapi összetett versenyre készülök.”

A szombati versenynapon még a Bajos Gitta, Dénes Eszter, Mészáros Eszter összeállítású női légpuskás csapatra vár feladat a bronzmérkőzésen, a lengyelek ellen.

A Nemzeti Sportot az Európai Játékok helyszíneiről Bobory Balázs és Patai Gergely tudósítja.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik