EJ, asztalitenisz: a 7. kiemelt vegyes párosunk hazai duó, női csapatunk a csehek ellen kezd

SZ. M.SZ. M.
Vágólapra másolva!
2023.06.22. 13:40
null
Az Ecseki Nándor, Madarász Dóra vegyes párosunk a házigazda lengyelek kettőse ellen játszik a nyolcaddöntőben (Fotó: WTT)
Az Európai Játékok helyszínén elkészítették az asztalitenisz-versenyek sorsolását. Az öt számból a mieink négyben – férfi és női egyes, vegyes páros, női csapat – is érdekeltek voltak, csak férfi csapatban nem lesz magyar résztvevő Krakkóban.

Asztaliteniszezőink krakkói bemutatkozására sem kell sokat várni, péntektől a férfi és női egyes, valamint a vegyes páros küzdelmeire kerül sor, a csapatverseny pedig június 28-án, szerdán kezdődik.

A rajt előtti nap legfontosabb eseménye a sorsolás volt, a szervezők mind az öt számban elkészítették a menetrendet. Mint az egyenes kieséses rendszerben zajló sportágak esetében mindig sok függ attól, kinek milyen ellenfelekkel kell megküzdeni, mennyire erős ágra kerül, ezért ez a kívülről nézve unalmasnak tűnő procedúra a résztvevők számára majdnem annyi izgalommal jár, mint egy hétszettes mérkőzés.

Nos, ami a mieinket illeti, Fortuna – legalábbis ami az első vetélytársakat illeti – nem bánt rosszul velük, Szudi Ádámot és Nagyváradi Mercédeszt leszámítva csak hátrább rangsorolt ellenfeleket „adott” a mieinknek. Ami persze nem jelenti azt, hogy a többieknek sétagalopp lenne a bemutatkozás, de Majoros Bencének, Madarász Dórának, az Ecseki Nándor, Madarász Dóra vegyes párosunknak és női csapatunknak sem tűnik megoldhatatlan feladatnak az első mérkőzés, ám persze Szudi és Nagyváradi esetében sem érdemes lemondanunk a bravúr esélyéről.

A MAGYAROK SORSOLÁSA
Férfiak. Egyes.
A 32 közé jutásért

Szudi Ádám (37. kiemelt)–Adrien Rassenfosse (belga, 23.)
Majoros Bence (24.)–Borgar Haug (norvég, 40.)
Nők. Egyes.
A 32 közé jutásért

Madarász Dóra (22.)–Margo Degraef (belga, 40.)
Nagyváradi Mercédesz (43.)–Christina Källberg (svéd, 21.)
Csapat
A 8 közé jutásért

Magyarország (5.)–Csehország (10.)
Vegyes páros
Nyolcaddöntő

Ecseki Nándor, Madarász Dóra (7.)–Samuel Kulczycki, Katarzyna Wegrzyn (lengyel, 9.)

A Nemzeti Sportot az Európai Játékok helyszíneiről Bobory Balázs és Patai Gergely tudósítja.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik