Öttusa-vk: öt magyar jutott tovább a női selejtezőből

Vágólapra másolva!
2023.04.25. 20:39
null
Gulyás Michelle az élen végzett (Fotó: Instagram)
Öt hazai versenyző jutott tovább a selejtezőből a budapesti öttusa-világkupa női versenyében.

A hetvenfős mezőny a viadal keddi nyitó napján két csoportban küzdött, az elődöntőbe kerüléshez az első 18 között kellett végezni.

Az A csoportban a vk-sorozat kairói nyitányán aranyérmes Gulyás Michelle az élen végzett, mögötte pedig Bauer Blanka és Réti Kamilla ért célba a lövészetekkel megszakított futás után. A B csoportban Barta Luca harmadik, Guzi Blanka 13. lett, így ők is folytathatják a versenyt.

Az A-csoportban 20. Simon Sarolta, 24. Mészáros Eszter és 27. Ormándi Rebeka, valamint a B-ben 21. Alekszejev Tamara, 27. Eszes Noémi, 29. Dulai Kinga és 31. Dobronyi Dorina befejezte szereplését. Simon és Alekszejev továbbjutásra esélyesként búcsúzott idő előtt, mindketten a gyengébb vívásuk miatt maradtak le az elődöntőről.

A budapesti világkupát a Nemzeti Közszolgálati Egyetem területén bonyolítják le. Szerdán a férfiak kvalifikációja következik, és a nők körvívását is akkor rendezik. Csütörtökön lesz a női elődöntő és a férfiak körvívása, pénteken a férfi elődöntő, szombaton pedig délelőtt a női, délután a férfi fináléra kerül sor a legjobb 18-18 versenyző részvételével. A vk vasárnap a vegyes váltóval zárul.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik