Európai Játékok: női asztalitenisz-válogatottunk indulhat Krakkóban

SZ. M.SZ. M.
Vágólapra másolva!
2023.04.13. 18:28
null
Póta Georgina négy évvel ezelőtt vezére volt az Európai Játékokon negyedik helyen végző válogatottnak (Fotó: Dömötör Csaba)
Az Európai Asztalitenisz-szövetség (ETTU) közzétette a lengyelországi Európai Játékokon (június 21.–július 2.) szereplő válogatottak listáját, ezek alapján női csapatunk ott lesz Krakkóban, a férfiak viszont nem fértek be a 12 csapatos mezőnybe.

 

Kevés hiányzott ahhoz, hogy négy évvel ezelőtt, 2019-ben Minszkben érmet szerezzen női asztalitenisz-válogatottunk, amely abronzmeccsen 3:2-re kikapott a lengyelektől, ezzel a negyedik helyen végzett. Bár a mezőny azóta átalakult, az nem változott, hogy Bátorfi Zoltán szövetségi kapitány együttesének most is helye van a 12 csapatos mezőnyben:az ETTU listája szerint a házigazda Lengyelországon és Magyarországon kívül Németország, Románia, Portugália, Franciaország, Szlovákia, Luxemburg, Ausztria, Csehország, Svédország és Ukrajna indíthat csapatot a 3. Európai Játékokon.

Ezzel szemben a férfiaknál nem fértünk be a mezőnybe, az egyéni számokban viszont még ott lehetünk, pláne, hogy a vegyes párosoknál a presztízsen kívül a párizsi olimpiára szóló kvalifikációért küzd a mezőny.Itttehát egészen biztosan kiélezett küzdelem várható az első helyért, amelybe reményeink szerint az Ecseki Nándor, Madarász Dóra kettősnek is lesz beleszólása.

Az Európai Játékok asztalitenisz-versenyeinek – amelyeket öt számban, férfi és női csapat, férfi és női egyes, vegyes páros rendeznek meg – június 23. és július 1. között a krakkói Hutnik Arena ad otthont.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik