Vívás: öt női kardozónk a főtáblán az athéni vk-n

Vágólapra másolva!
2023.03.03. 16:38
null
Pusztai Liza hibátlanul teljesített a csoportasszók során (Fotó: Török Attila, archív)
Nyolc magyar lépett pástra a női kardozók athéni világkupaversenyén, és öten szombaton a 64-es táblán folytathatják.

 

Női kardban jelenleg nincs kiemelt versenyzőnk (vagyis olyan vívó, aki ott lenne a világranglistán a legjobb 16 között), ami azt jelenti, hogy a világkupaversenyek első, selejtezős napján senki sem kap mostanság felmentést – így volt ez az athéni világkupa-viadalon is pénteken.

Nyolc magyar lépett pástra a görög fővárosban, ám Pusztai Liza hamar csomagolhatott is, hiszen hibátlanul teljesített a csoportasszók során.

De nem lehetett panasz a többiekre sem, még akkor sem, ha Beviz Dorottya a kieséses szakasz első fordulójában búcsúzott, a másodikban meg Keszei Kira kapott ki – és itt sajnos végigasszisztálhattunk egy magyar–magyar asszót is, Battai Sugár Katinka és Szűcs Luca egymás elleni küzdelméből előbbi került ki győztesen.

Pusztaihoz Battai mellett csatlakozott még Márton Anna, Katona Renáta és László Luca is, így szombaton a főtáblán öt magyar köthet be Athénban.

VILÁGKUPAVERSENY, ATHÉN
Kard. Nők. Egyéni. A csoportmérkőzéseken:
Pusztai Liza 6 győzelem/0 vereség, Márton Anna 5/1, Szűcs Luca 5/1, Keszei Kira 5/1, László Luca 4/1, Katona Renáta 4/2, Battai Sugár Katinka 3/3, Beviz Dorottya 3/3. A 96 közé jutásért: Battai–Kapidzi (kazah) 15:9, Katona–Güngör (török) 15:7, Lin Ko-sze (kínai)–Beviz 15:5. A 64 közé jutásért: Márton–Doszpaj (kazah) 15:13, László–Jang Heng-jü (kínai) 15:10, Katona–Hramova (bolgár) 15:6, Battai–Szűcs 15:11, Ivanova (bolgár)–Keszei 15:11

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik