Asztalitenisz: a Majoros, Ecseki páros betegség miatt feladta az ammani elődöntőt

SZ. M.SZ. M.
Vágólapra másolva!
2023.02.11. 14:54
null
Ecseki Nándor (elöl) betegsége miatt a Majoros Bencével alkotott párosa csak néhány labdamenetet játszott le az elődöntőben (Fotó: WTT)
Balszerencsés körülmények között ért véget az ammani WTT-versenyen a Majoros Bence, Ecseki Nándor páros szereplése, miután az elődöntő első játszmájában Ecseki betegsége miatt a mieink feladták a japán Uda Jukija, Togami Sunszuke kettős elleni mérkőzést.

 

Furcsa játékot űzött a sors Ammanban a Majoros Bence, Ecseki Nándor párosunkkal, amely két nap alatt a mennyet és a poklot is megjárta a jordán fővárosban. Már a kiindulópont is érdekes volt, ugyanis Ecseki állandó társa amúgy Szudi Ádám, Majoros pedig a legtöbbször a dán Anders Lind oldalán tűnik fel, de mivel egyikük partnere sem állt asztalhoz a WTT-sorozat contender-versenyén, alkalmai társulásként együtt indultak a férfi párosok között. A főtábla első körében a mieink a hazai pályán versenyző Aldmaisy, Abo Yaman duót verték simán, ebben még semmi különös nem volt, a negyeddöntőben viszont – ne legyünk visszafogottak – csodát tettek: a kínaiak következő generációjának legjobbjaiból összeállított Csen Jüan-jü, Lin Si-tung kettőst győzték le négy játszmában, ami kétségkívül az egész verseny legnagyobb meglepetését jelentette. Ezzel bejutottak az elődöntőbe, ahol az első helyen kiemelt japán Uda Jukija, Togami Sunszuke egység várt rájuk, s ugyan az esélyek ezúttal sem Majorosék mellett szóltak, az eddig remeklő magyar páros megérdemelte volna, hogy megmutassa, két napon belül másodszor is képes lehet a bravúrra, vagy legalább arra, hogy megszorongassa az ázsiaiakat. A sors azonban elvette tőlük ezt az esélyt, az első játszmában a japánok 5:3-as vezetésénél a magyar páros jelezte, nem tudja folytatni a mérkőzést.

Sajnos Nándi péntek este óta nem érezte jól magát, valószínűleg elrontotta a gyomrát”– tudtuk meg a visszalépés okát Majorostól. Alkalmi duónk így bronzérmes lett Ammanban, a japánok pedig kaptak egy „ingyen” döntőt, ahol vasárnap kínai párossal találkoznak. Viszont még így is maradt magyar vonatkozású mérkőzés az utolsó napra, ugyanis a román színekben versenyző marosvásárhelyi Szőcs Bernadette Ovidiu Ionescu oldalán a vegyes párosoknál bejutott a döntőbe, ahol nem meglepő módon kínai kettős lesz az ellenfél.

WTT-SOROZAT, CONTENDER, AMMAN
Férfiak. Páros. Elődöntő:

Uda, Togami (japán)–Majoros Bence, Ecseki Nándor3:0 (3, 0, 0 – a magyar páros az első játszmában sérülés miatt feladta)
Hszü Jing-pin, Liu Je-po (kínai)–Lebesson, Lebrun (francia) 3:0 (6, 7, 4)

Vegyes páros. Elődöntő:
Ionescu, Szőcs (romániai)–Thakkar, Kukulková (indiai, szlovák) 3:0 (5, 7, 5)
Lin Si-tung, Kuaj Man (kínai)–Duda, Wan (szlovák) 3:0 (5, 6, 5)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik