Sportlövészet: Péni és Rédecsi is győzött a Hungarian Openen

Vágólapra másolva!
2022.11.20. 20:29
null
Péni István 10 méter légpuskában győzött (Fotó: Nemzeti Sport)
A 10 méter légpisztoly és a 10 méter légpuska versenyszámban is magyar aranyérem született a férfiaknál a XVIII. Hungarian Open nemzetközi sportlövőviadal zárónapján, a Fehér úti Nemzeti Lőtéren.

 

A hazai szövetség beszámolója szerint ezen a napon a versenyszámokban nem volt korosztályi megkötés, vagyis a juniorok és a felnőttek együtt versenyeztek.

A 10 méter légpisztolyban a férfiaknál a mindössze 18 éves Rédecsi Máté nyakába akasztották az aranyérmet, aki az első hely sorsáról döntő mérkőzésen 17–15-re bizonyult jobbnak a szerb Dusko Petrovnál. A román Luca Joldea végzett a harmadik helyen.

A nőknél a szerb Zorana Arunovics lett az első, aki az alapversenyben is kiválóan lőtt (583 kör). A szerb versenyző az aranymérkőzésen Fábián Sára Ráhelt győzte le 16–4-re. Ebben a számban Komáromi Krisztina Pannáé lett a bronzérem.

A 10 méter légpuska számban a férfiaknál taroltak a magyarok. Péni István győzött, az aranymérkőzésen Hammerl Somát verte meg 17–15-re, míg a harmadik helyen Pekler Zalán zárt. Az alapversenyben Péni Istvánnak és Pekler Zalánnak is sikerült 630 kör fölé jutnia, előbbi 631.7, utóbbi 630.4 kört teljesített.

A női mezőnyben nőknél a szerb Alekszandra Havran nyert, miután az aranycsatában 16–6-ra bizonyult jobbnak Mészáros Eszternél. Mindketten nagyszerűen lőtték az alapversenyben: a szerb sportlövő 631.4, míg Mészáros Eszter 630.7 kört ért el. Ebben a versenyszámban a spanyol Paula Grande végzett a harmadik helyen.

Az idei Hungarian Openen 17 ország mintegy 230 versenyzője lépett lőállásba.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik