Asztalitenisz: a románok ellen bravúr kell a sikerhez

SZ. M.SZ. M.
Vágólapra másolva!
2022.11.14. 17:05
null
Bátorfi Zoltán és Madarász Dóra a sajtótájékoztatón (Fotó: Dömötör Csaba)
A törököktől idegenben elszenvedett fájó, 3:1-es vereség után női válogatottunk szerdán hazai pályán játssza második Eb-selejtező mérkőzését Budaörsön Románia ellen.

 

Az esélyek egyértelműen nem a mieink mellett szólnak, ezt egyébként a nemzetközi szövetség aktuális világranglistája is alátámasztja, ugyanis a románok második legjobb európai csapatként a nyolcadikok, míg a mieink Európában az 5., a világon pedig a 13. helyen állnak.

„Így igaz, a papírforma alapján ez a mérkőzés nem nekünk áll – mondta a hétfői budaörsi sajtótájékoztatón Bátorfi Zoltán szövetségi kapitány. – Persze ettől még szerezhetünk meglepetést, s azon leszünk, hogy ez megtörténjen. A mérkőzésre készülő bő keretben Póta Georgina, Madarász Dóra, Hartbrich Leonie és Dari Helga szerepel, közülük kerül ki kezdőcsapatot alkotó három játékos.”

A hírek szerint a románok sem veszik fél vállról a mérkőzést, amit jelez, hogy állítólag a legerősebbösszeállításbanérkeznek Budaörsre,a szerdán 17.30-kor kezdődő találkozóra – amelyet egyébként ingyen nézhetnek meg az érdeklődők–,ezért szövetségi kapitányunk úgy készül, hogya marosvásárhelyi Szőcs Bernadette mellett Elizabeta Samara ésDaniela Dodean lép asztalhoz.

„Amióta kapitányként irányítom a válogatottat, egyszer találkoztunk a románokkal, a 2019-es minszki Európa Játékok elődöntőjében óriási meccsen kaptunk ki 3:2-re, úgy, hogy a döntő játszmát Póta akkor 12:10-re veszítette el. Természetesen abban bízom, hogy most is hasonlóan színvonalas meccset vívunk, de ezúttal, meglepve az ellenfelet, a mienk lehet az utolsó szó.”

Nátrán Roland, a MOATSZ elnöke, a nemzetközi szövetség alelnöketöbbek között arról beszélt, hogy „afogadóirodák valószínűleg arománokattartják esélyesebbnek, de a magyar válogatott szeret meglepetést okozni, bizonyította ezt az olimpia előtt és a kínai világbajnokságonis. Ami még fontos, hogy Budaörsön lesz a meccs, a válogatott magját adó játékosok a helyi klub tagjai, folyamatosan játszanak az európai porondon, ezért a mérkőzés a városnak duplán fontos. Minden szurkolót arra bíztatok, látogasson ki erre a mérkőzésre, amely igazi sportélményt ígér.”

A 2023-as svédországi Európa-bajnokságig (szeptember 10-17., Malmö) még hosszú az út, hiszen a szerdain kívül a mieink számára még a románok elleni idegenbeli és a törökök elleni hazai összecsapás van hátra. Amennyiben a végelszámolásnál Pótáéknak sikerül a csoport első két helyének valamelyikét megszerezniük, egyenes ágon kijutnak az Eb-re, de a harmadik helyről is van még esély, ott egy második vonalból érkező együttes kell legyőzni.

Ha már Budaörsön rendezték meg a sajtótájékoztatót, természetesen szóba került a bajnoki címvédő SH-ITB Budaörsi SC női csapata, amelyre a következő egy hétben az Európa-kupában a nyolc közé jutásért két mérkőzést vár az olasz Tennistavolo Norbello ellen. Közös pont még, hogy a válogatott három alapembere, Póta, Madarász és Dari is a budaörsieket erősíti, tehát kis túlzással a válogatott klubmeccset is játszik pénteken Olaszországban és jövő csütörtökön idehaza.

Eb-selejtező. Nők. A-liga, 1. csoport
Eddigi eredmények: Románia–Törökország 3:0, Törökország–Magyarország 3:1
Következik: Magyarország–Románia, szerda, 17.30, Budaörs

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik