Sportrádió: Szilágyi Áron mesélt a pápával való találkozásáról

Vágólapra másolva!
2022.10.21. 09:38
null
Szilágyi Áron találkozott a pápával Rómában (Fotó: Dömötör Csaba)
Háromszoros olimpiai bajnok kardvívónk, Szilágyi Áron volt a Sportrádió Hazafutás című műsorának vendége, aki a Ferenc pápával való találkozásáról mesélt Rizmayer Mihály műsorvezetőnek.

„Lehetőségem volt a római látogatásom során Ferenc pápa audienciáján részt venni – árulta el Szilágyi Áron.Elképesztő élmény volt a Szent Péter téren tízezer vagy még annál is több ember társaságában a világ egyik legnagyobb vallási közösségének vezetőjét hallgatni, és utána odamenni hozzá, kezet fogni vele, és fogadni a jó tanácsait. Ezt az emléket biztosan sokáig magammal viszem.”

Hozzátette, hogy mivel nagyon sokan szerettek volna az egyébként rendkívül közvetlen és mosolygós Ferenc pápával találkozni, a kevés idő miatt túlzó lenne az a megfogalmazás, hogy beszélgetett vele, inkább találkozóként hivatkozik rá.

„Egy nagyon fontos dologra próbálta felhívni a figyelmet a pápa, mégpedig hogy próbáljunk meg a mindennapi csodákra fókuszálni a negatívumok helyett. Talán ez a mostani időszakban nem is lehetne aktuálisabb. Ezt én is megpróbálom megfogadni a következő időszakban” – mondta Szilágyi Áron aki számára monumentális élmény volt a találkozás.

„Nem az volt, amire számítottam. Egy nagyon meghitt elcsendesedésre készültem, de egy fesztiválhangulat kerekedett ki a Szent Péter téren. A hívők nagyon nagy ovációval fogadták a pápát, de nemcsak őt, hanem azt, amit mondott és ahogy köszöntötte őket. Pozitív csalódás volt nekem, hogy egy vallási vezető ennyire közel tud kerülni az emberekhez, és ilyen jó érzéseket tud kiváltani” – emlékezett vissza. Elárulta, a pápa nem feltétlenül a vallás és a hit irányába indította el őt, hanem elgondolkodtatta a világ dolgairól és saját magáról.

A TELJES BESZÉLGETÉS ITT!


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik