Sportlövő-vb: negyedik helyen zárt a magyar férfi légpuskacsapat

Vágólapra másolva!
2022.10.16. 11:48
null
Negyedik helyen zárt a magyar csapat a férfi légpuskások csapatversenyében (Fotó: Tumbász Hédi, archív)
Negyedik helyen végzett a magyar trió a férfi légpuskások csapatversenyében vasárnap a kairói olimpiai kvalifikációs sportlövő-világbajnokságon, írta a Magyar Távirati Iroda.

 

A 10 méteres viadalt szombaton kezdte a 28 válogatott az első, rangsoroló szakaszban, melyben minden lövő 30 sorozatot adott le. A Péni István, Pekler Zalán és Somogyi Péter alkotta magyar egység 940,2 körrel hatodik helyen végzett, így továbbjutott a legjobb nyolcat felvonultató második szakaszba.

Ebben minden puskás hússzor lőtt, és az első kettő az arany, a harmadik és a negyedik pedig a bronzmérkőzésre kvalifikálta magát.

Péniék 626.2 körrel fejezték be sorozatukat, ami a harmadik legjobb volt a mezőnyben, így vasárnap délelőtt a szerbekkel lőhettek a dobogó alsó fokáért.

Az éremmérkőzésen sorozatonként értékelték az eredményeket, és az összességében magasabb eredményt elért trió kapott két pontot, döntetlen esetén pedig egy-egy pontot kaptak a felek. A győzelemhez 16 pontot kellett szerezni. A mérkőzés nem alakult jól a magyaroknak, a szerbek sorozatról sorozatra távolodtak tőlük és végül 16–4-re nyertek.

A nők hasonló számában a Dénes Eszter, Mészáros Eszter, Tarr Vivien összeállítású magyar csapat a 12. helyen végzett.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik