Asztalitenisz: női csapatunk vereséggel rajtolt az Eb-selejtezőben

Vágólapra másolva!
2022.10.27. 22:30
null
Nagyváradi Mercédeszen semmi nem múlt, ő hozta a maga partiját (Fotó: Dömötör Csaba, archív)
Az Eb-selejtezőben női csapatunk első csoportmeccsén némi meglepetésre 3:1-re kikapott Törökországban.

Férfi asztalitenisz-válogatottunk korábban már bemutatkozott a jövő évi csapat Európa-bajnokság (2023. szeptember 10–17., Malmö) selejtezőjében, s meg is nyerte csoportját a B-ligában, női együttesünk pedig csütörtök este Isztambulban játszotta le első mérkőzését az A-liga 1. csoportjában. A házigazda törökök annak tudatában várták a mieink elleni összecsapást, hogy néhány hete idegenben, játszmát sem nyerve nagyon simán, 3:0-ra kikaptak a románoktól, azaz egy újabb vereséggel messze kerülnek a biztos továbbjutást jelentő első két helytől.

Bátorfi Zoltán, az október elején befejeződő csapat-világbajnokságon a nyolcaddöntőig jutó – a törökök a vb-n nem vettek részt – magyar válogatott szövetségi kapitánya a Póta Georgina (világranglista-63.), Madarász Dóra (76.), Nagyváradi Mercédesz (221.) trióval utazott el a török fővárosba, míg a vendéglátók a Sibel Altinkaya (92.), Örge Yilmaz (215.) Simay Kulakceken (285.) hármassal álltak asztalhoz.

Az egyéni ranglistahelyek mellett a csapat-világranglista is a mieink mellett szólt, a nemzetközi szövetség októberi listáján a magyar válogatottat a 16., a török pedig a 41. helyen jegyzik. Persze ezek csak irányadó számok, az asztalnál fontosabb, ki milyen formában játszik, milyen napot fog ki – márpedig ez most nem válogatottunk nagy pillanata volt: az esélyeket némiképp átírva a török több mint három órás csata végén 3:1-re nyertek. Folytatás november 16-án Budaörsön Románia ellen.

EB-SELEJTEZŐ, NŐK, A-LIGA, 1. CSOPORT
Törökország–Magyarország 3:1
Altinkaya–Póta Georgina 3:1 (7, –6, 9, 9)
Yilmaz–Madarász Dóra 3:2 (10, –4, –9, 9, 7)
Kulakceken–Nagyváradi Mercédesz 2:3 (9, –6, –2, 2, –10)
Altinkaya–Madarász 3:2 (–9, 11, –7, 8, 9)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik