Sportlövészet: Oroszország helyett Azerbajdzsánban lesz a 2023-as vb

MTI/D. S. B.MTI/D. S. B.
Vágólapra másolva!
2022.09.04. 12:29
null
Fotó: AFP
Nem Oroszországban, hanem Azerbajdzsán fővárosában, Bakiban rendezik a 2023-as sportlövő-világbajnokságot – írja az MTI.

A nemzetközi szövetség (ISSF) honlapján szombaton közölt hírben nem indokolta a szervezet végrehajtó bizottságának pénteki döntését, de az minden bizonnyal összefüggésben van Oroszország Ukrajna ellen indított háborújával.

Az ISSF ugyanis – a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) ajánlásának megfelelően – korábban már eltiltotta az általa szervezett versenyekről az orosz és fehérorosz sportlövőket, illetve tavasszal elismerését fejezte ki, amiért az európai szövetség (ESC) Moszkva helyett idén az olimpiai kvalifikációs sportlövő Európa-bajnokságot Larnacában és Wroclawban rendezi.

A 2023-as sportlövő-vb-t a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) Oroszországra kirótt szankciói miatt már 12 hónappal elhalasztották.

Az ISSF elnöke az orosz milliárdos iparmágnás, Vlagyimir Liszin – a Forbes becslése szerint Oroszország leggazdagabb embere –, aki az ötkarikás sportokban járatos insidethegames.biz tájékoztatása alapján a szervezet egyiptomi kongresszusán, november végén ismét indulni kíván a tisztségért. Kihívója az olasz Luciano Rossi lesz, aki a 2018-as elnökválasztáson 148–144-re maradt alul vele szemben a szavazáson.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik