Csupasport: hat versenyzőnk is indul a kedden rajtoló BMX-világbajnokságon

Vágólapra másolva!
2022.07.26. 08:09
null
A nantes-i seregszemlén rég nem látott létszámú küldöttség képviseli hazánkat, közöttük van az idei Eb-hetedik Farkas Bendegúz is <a href="https://www.csupasport.hu/kerekparozas/hat-magyar-versenyzo-is-rajthoz-all-a-franciaorszagi-bmx-vilagbajnoksagon-69513/" target="_blank">(Fotó: csupasport.hu)</a>
A nantes-i seregszemlén rég nem látott létszámú küldöttség képviseli hazánkat, közöttük van az idei Eb-7. Farkas Bendegúz is.

 

Még el sem kezdődött a BMX-világbajnokság, egy sikert máris elkönyvelhetünk: Bujáki Bence jelentős szerepelt vállalt, hogy megépüljön minden idők egyik leggyorsabb pályája a franciaországi Nantes-ban, ahol július 26. és 31. között rendezik a nyári olimpia programjában is szereplő BMX-cross (racing) egyik legjelentősebb nemzetközi seregszemléjét, a világbajnokságot.

Összesen négy kategóriában, cruiserben, nőiben és férfiben, valamint mastersben rendeznek futamokat, és ami örvendetes, hogy utóbbi kivételével minden versenyszámban elindul magyar BMX-es. A Nemzetközi Kerékpáros-szövetség (UCI) honlapja közzétette a világbajnokságon indulók listáját, amelyen hat honfitársunk neve is szerepel. A legtöbb magyar – négy – a férfimezőnyben próbál szerencsét.

„Markó Norbert és Markó Benedek, illetve Kiss Bence jó ideje az Egyesült Királyságban él, így őket nem ismerem – árulta el Vincze Gergely, a válogatott szövetségi kapitánya, a Gencsapáti KSE és a Sopron BMX edzője. – Tanítványaimat, Réczeg Bencét és Farkas Bendegúzt annál inkább. Bence agresszív versenyző, az edzéseken igencsak odateszi magát, ám a versenyeken egyelőre keveset láttam ebből. A legutóbbi kontinenstornán ugyanakkor továbbjutott a selejtezőkből, és idén több nemzetközi kupaviadalon is elindult. Mivel még csak nyolcéves és rutintalan, szerényebb célokkal vág neki az világbajnokságnak, de ha legyőzi a lámpalázát, szép jövő elé nézhet. Bendegúzt szerencsére kevésbé kell bemutatnom a hazai BMX-rajongóknak, már remekül elsajátította a versenytechnikát, és egészen jól ismeri a szakág csínját-bínját, ráadásul több nemzetközi megméretésen is remekül helytállt. Reicher Flóra egészen tavaly májusig volt a tanítványom, azóta kevésbé látok rá a teljesítményére. Siker lenne, ha egyszer-kétszer továbbjutna a selejtezőből.”

A teljes cikket elolvashatja a csupasport.hu weboldalon

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik