Birkózás: Szilvássy Erik legyőzte Takács Istvánt a budapesti Eb első válogatóján

CS. M.CS. M.
Vágólapra másolva!
2022.02.12. 19:50
null
Piros mezben Takács István, kékben Szilvássy Erik (Fotó: MBSZ/Róth Tamás) <br />
Címkék
A pesterzsébeti Kruj Iván Sportcsarnok adott otthont szombaton a március végi budapesti Európa-bajnokság kötött- és szabadfogású válogatóversenyének. A

Klasszisaink közül a tokiói olimpiai bajnok Lőrincz Tamás sportvezetőként (néhány hete lett a Kozma István Magyar Birkózó Akadémia szakmai igazgatója), fivére, az ötkarikás ezüstérmes Lőrincz Viktor edzőként „vett részt” a küzdelmekben, ezzel is jelezve a küszöbön álló generációváltást.

Bár ha azt nézzük, hogy szabadfogású veteránjaink, az Eb-2. Ligeti Dániel, valamint a vb- és Eb-3. Veréb István elindult és nyert is 125, illetve 92 kilóban, mégsem annyira egyértelmű a helyzet.

A fogásnem legfrissebb honosítottja, a 2018-as Európa-bajnok Vlagyiszlav Bajcajev nagyszerűen mutatkozott be, bár az ő tudásához nehezen mérhető a 97 kilósok hazai mezőnye.

Kötöttfogásban a Lévai testvérek magabiztosan diadalmaskodtak, a szívizom-gyulladás után visszatérő, Eb-2., U23-as Eb-győztes Lévai Zoltán a 77, a vb-5. U23-as vb-nyertes Lévai Tamás a 82 kilósak között. 87 kg-ban rangadót vívott az Eb-3., U23-as vb- és Eb-aranyérmes Szilvássy Erik a vb-5., junior vb- és Eb-első Takács Istvánnal, akit szoros küzdelemben 2–1-re felülmúlt, s előnyt szerzett az Európa-bajnoki szereplésért zajló csatában. (Az U23-as vb-2. Losonczi Dávid mellizom-sérülése miatt duó lett a trióból.)

Fehérben Vlagyiszlav Bajcajev (Fotó:  MBSZ/Róth Tamás)
Fehérben Vlagyiszlav Bajcajev (Fotó: MBSZ/Róth Tamás)

Folytatás – ahogy Módos Péter szövetségi kapitány elmondta – a jövő héten Bulgáriában, a Dan Kolov-Nikola Petrov emlékversenyen, hiszen ez még csak az első állomása volt a válogató sorozatnak. A többi kategóriában egyértelműnek látszik a helyzet, 72 kilóban pedig az Eb-3. Fritsch Róbert betegsége miatt elmaradt a párharc a junior vb-3. és Eb-2. Tösmagi Attilával. A vb-2., olimpiai 5. Szőke Alex vállműtéte után lábadozik, ő sem indult. A válogatónak nemzetközi jelleget adott néhány német birkózó szereplése, a pontversenyt nagy előnnyel nyerte a Budapesti Honvéd.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik