Sportlövészet: Pekler és Dénes sikere légpuskában a válogatón

Cs. B.Cs. B.
Vágólapra másolva!
2022.01.09. 17:45
null
Dénes Eszter győzött a légpuskások női válogatóján, Péni István (jobbra) ezúttal nem indult a férfiaknál<br />(Fotó: Dömötör Csaba – archív)
A férfiaknál Pekler Zalán, a nőknél Dénes Eszter nyert vasárnap a légpuskások 10 méteres számában a Százhalombattai Shooting Openen, amely egyben a sportlövők első válogatója volt a márciusi, Hamarban sorra kerülő Európa-bajnokságra – közölte az MTI.

 

A magyar szövetség tájékoztatása szerint Pekler (Komáromi VSE) 249.4 körrel győzött a juniorok és a felnőttek összevont döntőjében. Mögötte Vas Péter (Komáromi VSE) lett a második 249 körrel és Somogyi Péter (ZTE) a harmadik 227.7 körrel. Az alapversenyben a felnőtteknél első Pekler Zalán 627.9 körrel zárt, míg a junioroknál Csendes Dávid Zoltán (Cél-Tudat SE) lett az első, aki 627.3 kört teljesített. Az olimpiai ötödik, kétszeres felnőtt Európa-bajnok Péni István nem indult.

A nőknél Dénes Eszter (UTE) 251.1 körrel diadalmaskodott, A második helyen Mészáros Eszter (MATE-Gödöllői EAC) végzett 250.3 körrel, míg a harmadikon Biatovszki Mira (UTE) 227.8 körrel. Az alapversenyt a két korosztálynak külön rendezték, a felnőtteknél Dénes Eszter zárt az élen 630.2 körrel, a junioroknál Mészáros Eszter 630.6 körrel.

A férfiak döntőjét Pekler Zalán nyerte meg (Fotó: Tumbász Hédi – archív)
A férfiak döntőjét Pekler Zalán nyerte meg (Fotó: Tumbász Hédi – archív)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik