Öttusa: rangos nemzetközi verseny Budapesten

LIPICZKY ÁGNESLIPICZKY ÁGNES
Vágólapra másolva!
2020.01.30. 12:26
Címkék
Rangos nemzetközi versenynek ad otthont ismét Budapest, a B-kategóriás besorolású Peridot fedett pályás nemzetközi versenyen világkupa színvonalú mezőny gyűlt össze – tudtuk meg a BOK-csarnokban megtartott sajtótájékoztatón.

„A hölgyeknél negyvenegy olyan induló van, aki szerepel az olimpiai ranglistán, közülük nyolc tokiói kvótás, míg a férfiaknál ötvennégy ez a szám, és szintén nyolc olimpiai induló látogatott el hazánkba” – árulta el Kármán Sándor, versenyigazgató, aki elmondta: ezek a számok jól érzékeltetik milyen fontos esztendő előtt állnak a versenyzők. „A hölgyeknél negyvenegy olyan induló van, aki szerepel az olimpiai ranglistán, közülük nyolc tokiói kvótás, míg a férfiaknál ötvennégy ez a szám, és szintén nyolc olimpiai induló látogatott el hazánkba” – árulta el Kármán Sándor, versenyigazgató, aki elmondta: ezek a számok jól érzékeltetik milyen fontos esztendő előtt állnak a versenyzők.

A szabályok értelmében hat férfi és hat női öttusázónk indulhat az eseményen, a hölgyek szerdai kvalifikációja után hárman – Alekszejev Tamara, Guzi Blanka és Gulyás Michelle – szerepelnek majd a döntőben. A selejtezőben részt vett Földházi Zsófia is, aki ötödik lett csoportjában, ám pénteken államvizsgázik, így nem tud rajthoz állni a döntőben.

Sikeres államvizsgán van túl olimpiai kvótásunk, Demeter Bence, aki ezen az eseményen nem áll rajthoz, hiszen így a magyar mezőnyből több versenyzőnek nyílik lehetősége a pontszerzésre.

A székesfehérváriak versenyzője, aki tavasszal a szófiai és a budapesti világkupán indul majd, elmondta: a sikeres olimpiai szereplés mellett az idén még egy célt tűzött maga elé, pályafutása során először szeretné megnyerni az országos bajnokságot.

„Itt az ideje, hogy az én nevem is felkerülhessen a vándorserlegre.”

Gallai István, a Magyar Öttusaszövetség főtitkára egy fontos bejelentést is tett a sajtótájékoztatón. Ezekben a napokban ülésezik a Nemzetközi Öttusaszövetség (UIPM) elnöksége Lausanne-ban, ahol a sportág jövője kerül terítékre. Az olimpiai programon maradás érdekében mindenképpen szükségesnek látják a sportág megreformálását, az előzetes hírek szerint a tervezetben az szerepel, hogy egy labdarúgó-mérkőzésnyi időbe, kilencven percbe kellene besűríteni a versenyprogramot, amely így olyan lenne, mint a modern kori gladiátorok csatározása.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik