Ifi olimpia: a bronzért küzdhet a cselgáncsozó Vég Zsombor

Vágólapra másolva!
2018.10.09. 17:24
A 100 kilogrammos ifjúsági Európa-bajnoki harmadik cselgáncsozó, Vég Zsombor a bronzéremért léphet tatamira a Buenos Airesben zajló ifjúsági olimpián, mivel az elődöntőben egy vazaari értékű akcióval kikapott a kazah világelső, Bekarisz Szaduakasztól.  

Óriási csatában múlta felül a magyar fiú strandkézilabda-válogatott a spanyolokat; az első félidőt megnyerte (17–16), a másodikat viszont 20–16-ra elvesztette, tehát jöhettek a büntetődobások. Ebben a párbajban 7–6-ra a mieink kerekedtek felül, így sorozatban a harmadik mérkőzésükön győztek.

A strandkézilabdázó lányok is megnyerték sorozatban a harmadik csoportmeccsüket. Ezúttal az orosz csapatnál bizonyultak jobbnak, 1–1 (24–25, 25–14) után a szétlövésben 9–6-ra.

Ilyés Laura 2:13.83-as idővel első lett a második selejtezőfutamban 200 méteres hátúszásban, és összesítésben hetedikként jutott tovább a szám döntőjébe.

Pusztai Lizát majdnem megviccelte a bolgár Joana Ilieva. A magyar kardvívó 10:5-re is vezetett, ám Ilieva egyenlített. Végül azonban Liza 15:13-ra nyerni tudott, így az elődöntőben léphet pástra a dél-koreai Li Dzsu Eun ellen.

 

Az ifjúsági olimpia harmadik versenynapjának eseményeit élőben ide kattintva követhetik.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik