Torna: megműtötték Berki vállát; Kovács nyerte a vk-szériát!

NSO/MTI NSO/MTINSO/MTI NSO/MTI
Vágólapra másolva!
2017.09.25. 16:19
Sikeresen megoperálták Berki Krisztián olimpiai, világ- és Európa-bajnok tornász vállát. További hír, hogy Kovács Zsófia felemás korláton világkupaszéria-győztes lett, ezzel együtt a magyar hölgyek történelmet írtak!

„Jól vagyok, teljesen sikeres volt a beavatkozás. Ahogy már előzőleg is mondtam, ugyanabban a vállamban volt a probléma, ahol korábban, de nem a műtét helyén, az teljesen rendben van” – idézi a magyar szövetség hétfői beszámolója Berki Krisztiánt.Berki Krisztiánt.

A lólengés-specialista már több mint egy hónapja küzdött vállproblémával, különböző alternatív kezelési módokat is kipróbált, de a helyzet nem oldódott meg, ezért volt szükség az orvosok által javasolt beavatkozásra.

„Mindent a tokiói olimpiának rendelek alá, ezért is akartam minél előbb túl lenni ezen az egészen, hogy utána már csak a kvótaszerzéssel és az olimpiával kelljen foglalkoznom. Minden jól sikerült, úgyhogy most néhány napig pihenek, majd kezdődik a rehabilitáció” – mondta az UTE sportolója.

További hír, hogy Kovács Zsófia felemás korláton világkupaszéria-győztes lett!

A Nemzetközi Tornaszövetség (FIG) hivatalosan is értesítette a MATSZ-ot, hogy a Challenge-világkupákon elért helyezések alapján Kovács Zsófia nyerte meg felemás korláton a világkupaszériát.

Mint ismeretes, Dévai Boglárka, aki Párizsban részt vett a szezon utolsó vk-ján, személyesen kapta meg ugrásban az összetett első helyezettnek járó díjat. Ezzel a magyar hölgyek sporttörténelmet írtak, hiszen egyszerre két magyar női versenyző még nem volt világkupaszéria-győztes.

„Nagyon boldog vagyok, de őszintén szólva nagyon meg is lepett a dolog. Nem számítottam rá, hogy én lehetek az első felemás korláton, nem is számolgattuk a pontokat. Nem indultam olyan sok világkupán, a szombathelyi mellett voltam többek között Eszéken és Dohában is, ott is második helyeket gyűjtöttem be. Így különösen örültem, amikor megkaptam a hírt. Ezek a pozitív dolgok mindig feldobnak, ez még több erőt ad a világbajnokságon való sikeres szerepléshez” – árulta el Kovács Zsófia.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik