Tokió 2020: a magyar vitorlások jó hír kaptak Barcelonából

Vágólapra másolva!
2016.11.11. 12:01
Nem javasolja a jelenlegi olimpiai versenyszámok megváltoztatását a Nemzetközi Vitorlásszövetség (World Sailing) a tokiói olimpiára. Ezt a testület elnöke, az olasz Carlo Croce jelentette be a szervezet Barcelonában zajló éves közgyűlésén.

„Ez jó hír nekünk, magyaroknak, hiszen a jelenlegi tíz számból háromban is komoly esélyekkel rendelkező versenyzőink vannak, akik már Rióban is megmutatták, hogy mire képesek, két futamot is nyertek” – idézte a közgyűlésen részt vevő Holczhauser Andrást, a Magyar Vitorlásszövetség főtitkárát az MVSZ közleménye. Holczhauser Andrást, a Magyar Vitorlásszövetség főtitkárát az MVSZ közleménye.

Hivatalosan a World Sailing a Nemzetközi Olimpiai Bizottságnak terjeszti majd elő a javaslatát jövő februárban. Amint azt Croce elmondta: a versenyszámok és a használt felszerelés (hajó-, illetve szörftípusok) sem változnának, az viszont elképzelhető, hogy a lebonyolítás módjában vagy a flották méretében lennének újítások. Tovább vizsgálják annak lehetőségét is, hogy tizenegyedik versenyszámban is osszanak érmeket a tokiói olimpián, az azonban csak bemutatóként szerepelne a műsoron, mondta az elnök.

A magyar vitorlázást Rióban öt induló képviselte, akik közül a finn dingiben induló Berecz Zsombor és a laser radialban szereplő Érdi Mária futamot is nyert az ötkarikás megmérettetésen.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik