Nizzai merénylet: a sportvilágot is megrengette a támadás

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.07.15. 09:52
null
A nizzai merénylő kamionja (Fotó: AFP)
Chris Froome, a Tour de France éllovasa üzent a csütörtök esti nizzai merénylet áldozatainak. További sportolók tucatjai éreznek együtt az áldozatokkal.

„Szeretném kifejezni együttérzésem azoknak, akik érintettek ebben a szörnyű terrortámadásban”– üzente Froome egy francia trikolórral.

A franciák nemzeti ünnepén este Nizzában több városhoz hasonlóan tömegfelvonulást tartottak. A tengerparti sétányon megjelent egy kamion, amely előbb lassan közeledett a tömeghez, majd a sofőrje a gázra taposott, és a tömegbe hajtott. Szemtanúk szerint cikázva hajtott át a tömegen, s közben fegyverrel lövöldözött. A rendőrök tűzharc során lelőtték.

A hivatalos adatok szerint 84 halálos áldozata és több mint száz sérültje van az esetnek, több tucat sebesült kritikus állapotban fekszik a nizzai kórházban.

A merényletet egy terroristacsoport sem vállalta magára. Nem hivatalos adatok szerint a kamiont egy 31 éves tunéziai származású férfi vezette.

Pénteken a tervek szerint folytatódik a Tour de France, és a Nizzától 20 kilométerre fekvő Monacóban is megrendezik az atlétikai Gyémánt Liga-versenyt. Nem tudni, hogy a viadalra utazók közül valaki Nizzában töltötte-e a csütörtök estét.

"Rafael Nadal: „Szörnyedve olvasom, mi történt Nizzában. Kitartás a francia embereknek, az áldozatok családjainak!"






Lance Armstrong: „Éveken át éltem és edzettem Nizzában és a francia Riviérán. Szép emlékek. Szomorú látni a mai tragédiát.



Romain Grosjean: „Együttérzésen Nizzával, elsőként is az áldozatok családtagjaival."

Jenson Button: „Újabb szörnyű támadás. A szívem megszakad azokért, akiket ez a felháborító támadás ért, ártatlanok életét követelve."




Fél árbocon a francia zászló a golfozók The Open viadalán.

 


 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik