Vívó Eb: bejutott az elődöntőbe Szász Emese

Vágólapra másolva!
2016.06.22. 16:22
A párbajtőröző Szász Emese bejutott a legjobb négy közé, ezzel már biztos érmes a lengyelországi Torunban zajló vívó Európa-bajnokságon.

A magyar versenyző a csoportkörből hat győzelemmel lépett tovább, így a hiányos 64-es táblán az első fordulóban még nem kellett pástra lépnie. A második körben ugyanakkor nehezen nyert a luxemburgi Lis Fautsch ellen, aki előzőleg Révész Juliannát lepte meg.

Az olimpiára készülő, világbajnoki ezüst- és bronzérmes Szász kéttusos győzelemmel folytathatta szereplését, majd a nyolcaddöntőben már lényegesen könnyebb dolga volt, tíz találatnyi különbséggel verte a cseh Dominika Doubovát. A legjobb nyolc között a csapatban kétszeres olimpiai és kétszeres vb-aranyérmes orosz Tatyjana Logunovával vívott, aki ellen három tussal nyert.

Révész és Budai Dorina három ellenfelét győzte le és kettőtől kapott ki a csoportszakaszban, ahol még csak öt találatig tartottak az asszók. Kun Anna 2/4-es mutatóval fejezte be a csoportküzdelmeket, illetve egyben a versenyét is, mivel a főtáblán már nem vívhatott. Budai a 64-ből az ukrán Anfisza Pocskalova ellenében még továbbjutott, a következő körben azonban a román Simona Poptól már kikapott.

Budai 23., Révész 42., Kun pedig 60. lett a 78 fős mezőnyben.

Eredmények (az Eb honlapjáról):
i párbajtőr, egyéni
A 64 között

Budai Dorina–Anfisza Pocskalova (ukrán) 15:11
Lis Fautsch (luxemburgi)–Révész Julianna 15:12
A 32 között
Szász Emese–Fautsch 15:13
Simona Pop (román)–Budai 15:11
A 16 között
Szász–Dominika Doubova (cseh) 15:5
Negyeddöntő
Simona Gherman (román)–Monika Sozanska (német) 13:10
Renata Knapik-Miazga (lengyel)–Olena Krivicka (ukrán) 14:13
Ana Maria Popescu (román)–Pop 15:9
Szász–Tatyjana Logunova (orosz) 15:12

Szerdán még a férfi kardozók versenyét rendezik.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik