Nagy Sportágválasztó: csúcsdöntés várható, 110 sportág mutatkozik be

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.05.02. 16:04
A 2016. május 27-28-án megrendezésre kerülő XVIII. Budapesti Nagy Sportágválasztón várhatóan minden eddigi rekordot megdöntve 110 sportág képviselői próbálnak kedvet csinálni a sportoláshoz, és segíteni a sportágválasztást  a 20-22 000  látogatónak.

A Nagy Sportágválasztó rendezvények sajátossága, hogy a gyakorlatban igyekszik kedvet csinálni a sportoláshoz, a megjelenő sportágak díjmentes kipróbálásának lehetőségével. A megjelenő sportágakat minden esetben sportszakemberek, edzők képviselik hitelesen bemutatva az adott mozgásforma lényegét és információt adva az adott sportág gyakorlásának lehetőségeiről, feltételeiről.

A Magyar Olimpiai Bizottság és a Magyar Paralimpiai Bizottság helyszínein a kilátogatók találkozhatnak olimpiai bajnokainkkal, Európa és világbajnok sportolókkal. A XVIII. Nagy Sportágválasztó rendezvényen lehetőség lesz a fogyatékkal élők sportolási lehetőségeinek bemutatására, integráltan az épek sportjaival.

A Budapesti Nagy Sportágválasztón a látogatók újabb 10 pontot gyűjthetnek a Magyar Olimpiai Bizottság 5próba Rióba! Mini5próba eseménysorozatával, hogy esélyük legyen megnyerni a program fődíját, egy kétszemélyes riói utazást.

A Budapesti Nagy Sportágválasztó, első (péntek) napja, kifejezetten az előre bejelentkezett oktatási intézmények számára fenntartott nap, míg szombaton a családoké a főszerep.

A pénteki, oktatási napon a szervezők keresik a Nagy Sportágválasztó legsportosabb iskoláját. A felhívás győztese a XVIII. Budapesti Nagy Sportágválasztó rendezvényre a legtöbb gyermekkel érkező intézmény. Természetesen a díjazás sem marad el, hiszen a nyertes iskolát az esemény után kupával és oklevéllel jutalmazzuk.

A díjat személyesen Dr. Kiss Gergely háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó, a Nagy Sportágválasztó szóvivője adja át.

A fővároson kívül két regionális rendezvényre is sor kerül Hódmezővásárhelyen (május 7.) és Tatán (május 13-14.).

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik