Budapest 2024: „Buli van!” – a magyar logót dicséri a szakportál

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.04.19. 21:42
null
A budapesti olimpiai pályázat logója (Forrás: www.mob.hu)
Kifejezetten jó kritikát közölt az Under Consideration szakportál a 2024-es magyar olimpiai pályázat logójáról és arculati elemeiről – a Magyar Olimpiai Bizottság április 14-én mutatta be a tervezett ötkarikás jelképeket.

Az Under Consideration cikkéről a Design Terminál számolt be.

„Az első reakcióm a logó láttán az volt, hogy buli van!" – kezdődik a kritika, mely dicséri az embléma életvidámságát és az olimpiai karikák felhasználásával elkészített logó ötletességét.

A megvalósítással szemben a portál már megfogalmazott kritikai megjegyzéseket, ám a cikk azzal zárul, hogy a tárgyakon megjelenített arculati elemekkel talán a legjobb „olimpiai pakkot” alkották meg a tervezők. A portál szavazásán mindenesetre erősen pozitív a visszajelzés, a „nagyszerű” szavazatok vannak többségben, és kevés a negatív voks.

A budapesti pályázat emblémájának meghatározó elemei a Szabadság-szobor, a víz és az olimpiai öt karika, utóbbi azonban nem a klasszikus formában, hanem „újraértelmezve" jelenik meg. A szimbólum a frissebb, fiatalosabb, kreatívabb olimpia koncepciójára kíván utalni.

A logót egy fiatalokból álló designstúdió, a Graphasel tervezte, munkájukat csaknem 200 pályázat közül választotta ki a szakmai zsűri.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik