Darts: Taylor és Wright nem kímélte az „életükért” küzdőket

Vágólapra másolva!
2016.03.31. 22:42
null
Peter Wright (balra) legyőzte és ezzel elbúcsúztatta Dave Chisnallt (Fotó: Action Images)
Az újonc Michael Smith és a tavaly elődöntőt játszó Dave Chisnall búcsúzott el a sorozattól a PDC darts Premier League első szakaszának végén. Smith Phil Taylortól, Chisnall Peter Wrighttól szenvedett vereséget a sorsdöntő cardiffi estén. A nap utolsó meccsén Michael van Gerwen 3–6-ról mentett pontot Raymond van Barneveld ellen.

Előbb Michael Smith állt a pódiumra, s nem kis bravúrra volt szüksége ahhoz, hogy esélyt teremtsen magának a folytatásra, hiszen Phil Taylort kellett volna legyőznie. A Premier League-újonc 180-nal kezdte a meccset, és 2–2-ig fej fej mellett haladt a sportág legendájával, aki az ötödik játékban brékelt. Smith azonnal egyenlített, de 5–5-nél elhibázta a biztos pontszerzést jelentő dupla húszast. Az utolsó legben a könnyeivel küszködött, ennek ellenére dobott egy 180-ast, de újabb kiszállót hibázott el, és Taylor nem kegyelmezett, elbúcsúztatta a 2014-es vb-n őt kiejtő honfitársát.

Smith után a tavaly elődöntőt játszó Dave Chisnall állt a pódiumra, Peter Wright ellen kellett volna legalább egy pontot szereznie – ez eddig az összes Premier League-meccsükön sikerült az angolnak. Wright végig kézben tartotta a meccset, 3–1-re, 4–2-re, majd 6–3-ra is vezetett. Chisnallnak úgy kellett volna három leget nyernie a pontszerzésért, hogy abból kettő brék lett volna. Az első sikerült, de miután hozta a kezdését, Wright a 12. legben nem kegyelmezett, kiejtette a tavalyi elődöntőst.

Smith és Chisnall veresége után az esélyeit egy hete Michael van Gerwennel ikszelve feltámasztó Robert Thornton úgy állhatott oda Adrian Lewis ellen, hogy már biztossá vált a folytatása. A múlt heti nagy összpontosítás hiányzott a skóttól – három nyila volt ahhoz, hogy 2–0-ra elhúzzon a vb-döntőstől, de kihagyta azokat, így Lewis visszakapaszkodott, átvette az irányítást az idegeskedő riválistól, és 7–4-re megnyerte a meccset.

Az est első meccsén két biztos továbbjutó csapott össze egymással, s bár James Wade 4–1-re elhúzott a kiszállókat rémesen dobó Gary Anderson ellen, a legutóbbi hat PL-meccsét megnyerő címvédő ezután magára talált, és 6–5-re már ő vezetett. Dobhatott is a dupla húszasra a győzelemért, de 26 százalékos kiszálló hatékonysága ezúttal is bosszantotta, így a balkezes Wade kapott egy esélyt az egyenlítésre, és élt is vele. Mindkettejüknek ez volt az első döntetlenjük ebben az idényben.

A nap utolsó meccse a holland rangadó volt Raymond van Barneveld és Michael van Gerwen között. Barney a világbajnokság nyolcaddöntőjében legyőzte a világelsőt, és most is nagyon jól kezdett, 4–1-re elhúzott, 6–3-nál pedig biztos pontszerző volt a 100 pontos háromnyilas átlag felett játszó Van Gerwen ellen. Ám a fiatalabbik holland ezt követően hozta ellenállhatatlan formáját, és felállt – bár ehhez az is kellett, hogy Van Barneveld a 11. legben meccsnyilat hibázzon. Van Gerwen zsinórban a harmadik döntetlenjét játszotta a Premier League-ben, és visszaesett a tabellán Taylor mögé.

PDC DARTS PREMIER LEAGUE
ALAPSZAKASZ, 9. (UTOLSÓ) FORDULÓ

James Wade (angol)–Gary Anderson (skót) 6–6
Phil Taylor (angol)–Michael Smith (angol) 7–5
Peter Wright (skót)–Dave Chisnall (angol) 7–5
Adrian Lewis (angol)–Robert Thornton (skót) 7–4
Michael van Gerwen (holland)–Raymond van Barneveld (holland) 6–6

AZ ÁLLÁS
1. Phil Taylor 9 6 2 1 +21 14
2.
Michael van Gerwen
9
5
3
1
+20
13
3. Gary Anderson 9 6 1 2 +12 13
4.
Adrian Lewis
9
6

3
+812
5. James Wade 9 5 1 3 +3 11
6. Peter Wright 9 4 2 3 +1 10
7. Raymond van Barneveld 9 3 1 5 –2 7
8. Robert Thornton 9 1 2 6 –23 4
9. Dave Chisnall 9 1 1 7 –14 3
10. Michael Smith 9 1 1 7 –26 3
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik