Vívó vk: nem kerültünk közelebb a riói olimpiához tőrben

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2015.10.19. 11:41
Egyik magyar vívó sem került közelebb a riói olimpiához a hétvégi tengerentúli tőr világkupaversenyeken.

A Cancúnban rendezett női viadalon Mohamed Aida szerepelt a legjobban, egy sikeres főtáblás forduló után kikapott az olimpiai, világ- és Európa-bajnok olasz Elisa Di Franciscától, ezzel a 26.
helyen végzett. Rajta kívül egyik válogatottbeli társa sem jutott tovább a selejtezőből.
Mohamed Aida szerepelt a legjobban, egy sikeres főtáblás forduló után kikapott az olimpiai, világ- és Európa-bajnok olasz Elisa Di Franciscától, ezzel a 26.
helyen végzett. Rajta kívül egyik válogatottbeli társa sem jutott tovább a selejtezőből.

A jövő évi játékokon női tőrben csak egyéni versenyt rendeznek, így egy nemzetből legfeljebb ketten indulhatnak majd. A hazai szövetség honlapjának beszámolója szerint a riói kvalifikáció szempontjából nem sokat változott a helyzet a hétvégén, Mohamed, illetve Varga Gabriella és Knapek Edina továbbra is okkal pályázhat a két olimpiai helyre, igaz, ennek kiharcolásához a mostaninál jobb teljesítményre lesz szükség.

A mexikói csapatversenynek olimpiai szempontból nem volt jelentősége. A magyarok Knapek, Mohamed, Varga, Pásztor Flóra összeállításban nyolcadikak lettek úgy, hogy előbb bravúrosan legyőzték a mindig komoly riválisnak számító lengyeleket, majd kikaptak az olaszoktól, a dél-koreaiaktól, végül pedig a kanadaiaktól.

A férfi tőrözők San Joséban léptek pástra. A két magyar induló közül a 62.-ként végzett, 19 éves Dósa Dániel volt az eredményesebb azzal, hogy feljutott a főtáblára. Ott aztán az első fordulóban vereséget szenvedett a negyedik helyen kiemelt orosz Dmitrij Rigintől. Ebben a szakágban rendeznek csapatversenyt is az olimpián, de a magyaroknak nincs reális esélyük kivívni a részvételt, így az egyesült államokbeli versenyre nem is utazott teljes válogatott.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik