Európai Játékok: „olimpiai szintű eredményt remélnek” a magyar csapattól

MTI/NSO MTI/NSOMTI/NSO MTI/NSO
Vágólapra másolva!
2015.06.02. 12:16
null
Az első Európai Játékok érmei (Fotó: AFP)
Csapatgyűlésen köszöntötte a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) a június 12. és 28. között sorra kerülő baki I. Európai Játékokra utazó 200 magyar sportolót kedden.

Szabó Bence, a MOB főtitkára kiemelte, olimpiai szintű rendezés és létesítmények várják Azerbajdzsánban a sportolókat, akik remélhetőleg olimpiai szintű eredményekkel térnek majd haza.

„Elvárásokat nehéz lenne megfogalmazni, hiszen olimpiai és nem olimpiai sportágak együtt lesznek jelen Bakuban” – tette hozzá.

Két EJ-induló, az aerobikos Bali Dániel és 
Hegyi Dóra bemutatója (Fotó: Veres Viktor)
Két EJ-induló, az aerobikos Bali Dániel és Hegyi Dóra bemutatója (Fotó: Veres Viktor)

Simicskó István, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (EMMI) sportért felelős államtitkára közölte, a kormány százmillió forinttal támogatta a magyarok felkészülését a baki erőpróbára. Vilajet Gulijev azeri nagykövet elmondta, ötven ország több mint hatezer sportolója vesz részt a rendezvényen.

„Amióta 2012-ben megkaptuk a rendezési jogot, a first lady irányításával olimpiai falut, stadiont és víziközpontot építettünk. Számításaink szerint a kísérőkkel, edzőkkel együtt több mint tízezren érkezek majd hozzánk” – jelentette ki.

A baki Európai Játékokra érkező küldöttségek létszáma háromszorosan múlja felül a szocsi téli olimpiát megjártakét.

Az Európai Játékok programjában 253 versenyszám szerepel. A multisportesemény rangját emeli, hogy tizenkét sportág küzdelmei a jövő nyári riói olimpia kvalifikációjába is beleszámítanak.

Az azeri fővárosban 26 vízilabdázó, 22 birkózó, 20 kajak-kenus, 17 cselgáncsozó, 17 vívó, 16 úszó, 14 ökölvívó, 12 sportlövő, 12 strandlabdarúgó, 8 szinkronúszó, 6 aerobikos, 6 asztaliteniszező, 6 tornász, 5 triatlonos, 5 kerékpáros, 2 műugró, 2 tékvandós, 2 tollaslabdázó, 1 ritmikus gimnasztikázó és 1 karatézó képviseli a magyar színeket. A teljes küldöttség névsorát a MOB hivatalos honlapján tette közzé.

A 200 fős sportolói küldöttség jelen lévő tagjai a táncbemutatókkal színesített csapatgyűlés során közös fotóra álltak össze a színpadon.

A baki Európai Játékokra utazó magyar csapat tagjai (Fotó: Veres Viktor)
A baki Európai Játékokra utazó magyar csapat tagjai (Fotó: Veres Viktor)

• AZ ELSŐ EURÓPAI JÁTÉKOK ESEMÉNYEIT JÚNIUS 12. és 28. KÖZÖTT A NEMZETI SPORT ONLINE-ON ÉLŐ HÍRFOLYAM ÉS HELYSZÍNI BESZÁMOLÓK SEGÍTSÉGÉVEL KÍSÉRHETIK VÉGIG!

• AZ EURÓPAI JÁTÉKOKAT A DIGISPORT2 KÖZVETÍTI – A CSATORNA TÖBB MINT HÁROMSZÁZ ÓRÁT AD ÉLŐBEN A MULTISPORT-ESEMÉNYRŐL.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik