Golf: ezúttal a pálya győzött, de még javíthat Rózsa Csilla

Vágólapra másolva!
2015.05.19. 18:24
Nem sikerült jól a harmadik versenynap Rózsa Csillának a Belekben zajló Török nemzetközi bajnokságon (Turkish Airlines Ladies Open): a fiatal magyar golfozó 80 ütéssel teljesítette a 18 lyukat az első számú európai profi női körversenybe (LET) tartozó, félmillió euró összdíjazású viadal keddi fordulójában, és a holtversenyes 33. helyről visszacsúszott a 63.-ra.

Rózsa Csilla – ahogyan az első két fordulóban is – bogeyval kezdte a napot, és bár ezt a második lyukon egy birdie-vel azonnal ellensúlyozta, ezúttal mintha átok ült volna rajta: a 7-es, a 8-as és a 9-es lyukba is az elvártnál eggyel több ütéssel juttatta be a labdát, és sajnos a második kilencesre is maradt négy bogey.

MI AZ A LET?
A profi golfozó hölgyek európai körversenyét (Ladies European Tour) – még más néven – 1979-ben hozták létre, és manapság már a világ hat nagy regionális körversenye közé számít (az amerikai LPGA Tour kiemelkedik közülük). Noha a LET európai központú szervezet, a rendszerint február és december között megrendezett versenyein nem csak európai játékosok indulnak, és a tornák jelentős részét – elsősorban az időjárási sajátosságok miatt – más kontinenseken (Ausztráliában, Ázsiában, Afrikában) bonyolítják le. A tornák díjazása 200 ezer és 2.5 millió euró között szóródik – a golfozókat az éves kereseti listán rangsorolják –, és a jó helyezésekkel nemcsak pénzhez, hanem világranglista-pontokhoz is lehet jutni.

Mint beszámoltunk róla, a 18 éves magyar játékos vasárnapi és hétfői játékával kiharcolta, hogy ott lehessen a keddi és a szerdai folytatásban – ugyanez nem sikerült sokak mellett a finn Minea Blomqvistnak és az angol Rebecca Hudsonnek, az elmúlt évtized közepén Tatán megrendezett LET-verseny, a Ladies Central European Open két győztesének (2004, 2006).

Rózsa három forduló után 228 ütéssel (74, 74, 80) áll; a szerdai utolsó fordulóban lehetősége lesz javítani, hogy a leaderboardon felkapaszkodva minél több világranglistaponthoz jusson, ami egyúttal a pénzdíj emelkedésével is járna. Honfitársunk korán reggel kezd, minden jel szerint a mainál kedvezőbb időjárási körülmények között.

A keddi meleg nem csak Rózsa játékára nyomta rá bélyegét: sokat, 76-ot ütött például az eddig a harmadik helyen álló francia Gwladys Nocera (214). A versenyben továbbra is az angol Melissa Reid vezet (208 ütés) a skót Pamela Pretswell (209) előtt, a harmadik helyre feljött egy másik skót játékos, Sally Watson (211).

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik