MOB: a volt helyettes államtitkár is pozícióhoz juthat

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.02.07. 13:27
null
Szabó László jó eséllyel pályázik (Forrás: mob.hu/archív)
Jövő kedden új tagot választ a MOB nem olimpiai sportágakat tömörítő szakmai tagozata, amely ezt követően megválasztja új vezetőjét is. Értesülésünk szerint a választáson jó eséllyel méreti meg magát a Magyar Túrasport- és Terepfutó-szövetség elnöke, a korábbi helyettes államtitkár, Szabó László.

„Több sportbarátom és sportszervezet kért fel arra, hogy induljak el a posztért – mondta lapunknak Szabó László. – Úgy gondolom, hogy frissességet és sok új lehetőséget adhatnék mind a tagozatnak, mind a tagozatot alkotó negyvenhárom országos sportszövetségnek. Érzek magamban erőt ahhoz, hogy segítsem a nem olimpiai sportágak elismertségének és presztízsének növelését."

A kommunikációs szakember azt sem rejtette véka alá, hogy konkrét elképzelései vannak részint a tagozat munkáját, részint befolyásának erősítését illetően: „A szövetségeknek eljuttatott terveimben felvázoltam, hogy a forrásbővítésben, a nyilvánosság elérésének fejlesztésében, valamint a tagozat egységes fellépésében látom a legfontosabb olyan feladatokat, amelyekhez tevékenyen hozzá tudok járulni, ha megkapom a bizalmat. Kiemelt feladatnak látom az erősödést a nemzetközi sportdiplomáciában, így ezen a területen is hatékony munkát fejtenék ki."

Úgy tudjuk, Szabó László mellett három szövetségi elnök, Galambos Péter (kick-box), Huber István (testépítés és fitnesz), Füzi Gábor (floorball), valamint egy elnökségi tag, Nagy András Bandor (korfball) pályázik a tagságra. A tagozat joga MOB-alelnököt jelölni a januárban elhunyt Leyrer Richárd megüresedett helyére.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik