Szabadidősport: zajos lesz a Vigadó lépcsőháza 2015 októberében

Vágólapra másolva!
2014.12.13. 13:42
null
Együtt a szabadidősportért: Fábián László, Wolfgang Baumann, Czene Attila és Simicskó István (Fotó: Kádár Adrián)
Jövőre Budapest ad otthont a Nemzetközi Szabadidősport-szövetség éves kongresszusának, amelyre még a Fidzsi-szigetekről és Új-Zélandról is várnak vendégeket, akik nem félnek a lépcsőzéstől.

A Magyar Szabadidősport-szövetség ma sajtótájékoztatót tartott, amelyen a szabadidősport világszervezete, a TAFISA főtitkára is részt vett Czene Attila szövetségi elnök, valamint Simicskó István sportért felelős államtitkár és Fábián László MOB-sportigazgató mellett.

Czene Attila elmondta, a magyar szövetség célja, hogy minél többen sportoljanak, és a rendszeres testmozgásra szeretnék ösztönözni az embereket.

Wolfgang Baumann, a TAFISA főtitkára úgy fogalmazott, „a sport segíthet szembenézni a világ nagy kihívásaival." A szakember elmondta, ha nem változik a társadalom inaktivitása, akkor „a gyerekeink várható élettartama öt évvel megrövidül a miénkhez képest."

A főtitkár kiemelte, a 2015. október 14. és 18. között rendezendő budapesti világkongresszus fordulópontot jelenthet majd az inaktivitás elleni harcban, és a 160 országból 280 tagot számláló szervezet még a Fidzsi-szigetekről és Új-Zélandról is vár vendégeket.

Baumann hozzátette, eldöntötték, hogy a Pesti Vigadóban megrendezésre kerülő eseményen nem használják majd a lifteket, ezzel is mozgásra ösztönözve a kongresszus résztvevőit.

Simicskó István kijelentette, jövőre Budapest a szabadidősport fővárosa lesz, míg Fábián László a Magyar Olimpiai Bizottság további támogatásáról biztosította a Magyar Szabadidősport-szövetséget és a jövő évi kongresszust.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik