Torna GP: Böczögő nyert egyéni összetettben, Babos Ádám 2.

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.09.13. 21:22
A nőknél Böczögő Dorina győzött, míg a férfiaknál Babos Ádám a második helyen végzett az egyéni összetett versenyben, a tornászok szombathelyi Grand Prix-viadalán, melynek első napja után a szövetségi kapitányok kihirdették az október 3-án kezdődő nanningi világbajnokságra utazó kereteket.  A GP vasárnap 15 órától a szerenkénti finálékkal folytatódik az Aréna Savariában.

A VI. Swietelsky GP-n a férfiaknál a hazaiak közül Babos Ádám szerepelt a legjobban, aki – a szövetség tájékoztatása szerint – valamennyi szeren kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtott, és mindössze két tizedponttal csúszott le a dobogó tetejéről.

A többi magyar is kitett magáért, Tálas Bence és Hidvégi Vid holtversenyben a negyedik helyen végzett, míg Szabó Nándor hatodik lett. Az olimpiai bajnok Berki Krisztián 15.400 ponttal első helyen jutott be a lólengés fináléjába. Elmondása szerint nem rossz gyakorlatot mutatott be, viszonylag lendületes volt az előadása, de akadt egy kisebb hibája, így végül nem kapta meg az eredetileg tervezett 7.0-ás kiinduló értéket. Ezen a szeren Hidvégi Vid is döntős.

A férfiaknál öt versenyzőt már korábban jelölt a vb-keretbe Kovács István szövetségi kapitány, a hiányzó két helyről az egyéni összetett viadal után döntött. A férfi vb-keret: Hidvégi Vid, Tálas Bence, Vlacsil Attila, Babos Ádám, Berki Krisztián, és a további két versenyző Vecsernyés Dávid és Dudás Norbert.

A nőknél nem indult a címvédő Makra Noémi, aki kisebb bokasérüléssel küszködik, és a világbajnokságra készülve inkább kihagyta a szombathelyi GP-t.

Távollétében Böczögő Dorina versenyzett a legjobban, felemás korláton és talajon bemutatott gyakorlata kiemelkedett a többieké közül. Utóbb úgy értékelt, hogy egy ilyen talajbemutatót a világbajnokságon is elfogadna. Gerendaprodukciója nem volt tökéletes, ugrása egy kevésbé anyagerős, de biztos ugrás volt.

Második lett összetettben Divéky Luca, aki gerendán a legmagasabb pontszámmal került a fináléba. A dobogó harmadik fokára a hazaiak kedvence, a szombathelyi Csillag Tünde állhatott fel.

A viadal után Draskóczy Imre, a női válogatott kapitánya is kihirdette a vb-n szereplő keretet. Eszerint Makra Noémi, Böczögő Dorina, Csillag Tünde, Divéky Luca, Romhányi Eszter, Al-Salty Dália és Horváth Enikő utazhat Kínába.

EGYÉNI ÖSSZETETT, VI. SWIETELSKY GP
FÉRFIAK

1. Ahmet Önder (török) 82.100 pont
2. Babos Ádám 81.900
3. Ferhat Arican (török) 81.500
4. Hidvégi Vid 81.100
Tálas Bence 81.100
6. Szabó Nándor 80.500

NŐK
1. Böczögő Dorina 52.635
2. Divéky Luca 51.902
3. Csillag Tünde 51.035
4. Barbara Mokosova (szlovák) 49.867
5. Al-Salty Dália 45.034
6. Ágnes Sütö (izlandi) 43.834

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik