Rg: Németországba vitték az intenzíven fekvő olimpiai elsőt

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.09.11. 17:04
null
Bliznyukot és társnőit az rg-történet valaha volt legjobb csapatai között tartják számon (Fotó: Reuters)
Németországban folytatják intenzív osztályon az oroszok ritmikus gimnasztikázó olimpiai, világ- és Európa-bajnoka, a 20 esztendős Anasztaszija Bliznyuk kezelését. A világklasszis tornásznő hétfőn negyvenfokos lázzal és nagy fájdalmakkal jelentkezett be egy moszkvai kórházba, majd eszméletét veszítette, azóta intenzív osztályon kezelik súlyos vesemedence-gyulladással.

 

 

Anasztaszija Bliznyuk hétfőn került kórházba, majd intenzív osztályra 
(Fotó: VFRG)
Anasztaszija Bliznyuk hétfőn került kórházba, majd intenzív osztályra (Fotó: VFRG)

Az orosz lapokban ellentmondó hírek jelentek meg a hétfőn kórházba került Bliznyuk vesebántalmairól, egyes információk szerint veseleállás is történt.

Az Orosz Ritmikus Gimnasztika-szövetség (VFRG) különrepülővel szállíttatta Németországba a 2013-as, kijevi világbajnokság után visszavonult, az orosz kéziszercsapattal a sportág összes nagy címét megnyerő tornásznőt.

„Most Németországban van, a szövetség segítségével sikerült átszállíttatni. A visszavonulása óta nyilván nem tagja a csapatunknak, de egyértelmű volt, hogy segítenünk kell most neki, nem hagyhattuk így. Németország legjobb klinikáján folytatódik a kezelése. A helyzete nagyon komplex, állapota súlyos, de stabil. Továbbra is intenzív osztályon kezelik” – mondta az orosz rg-sek főnöke, Irina Viner az ITAR-TASSZ hírügynökségnek.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik